Regeringen ophæver højdebegrænsning på landvindmøller

VINDMØLLER: Kommunerne kan nu selv beslutte, hvor høje vindmøller på land må være. Erhvervsminister Simon Kollerup har ophævet højdebegrænsningen på 150 meter. 

Ved at opstille større landvindmøller vil man kunne nøjes med færre møller, lyder begrundelsen for beslutningen om at fjerne højdebegrænsningen.  
Ved at opstille større landvindmøller vil man kunne nøjes med færre møller, lyder begrundelsen for beslutningen om at fjerne højdebegrænsningen.  Foto: Colourbox
Andreas Arp

De danske kommuner må nu give tilladelse til at opføre vindmøller på land, der er højere end 150 meter.

Det meddeler erhvervsminister Simon Kollerup (S) i en pressemeddelelse. 

Beslutningen kommer som følge af energiaftalen fra 2018, hvor forligskredsen blev enige om at anerkende ”nødvendigheden af at give kommunerne mulighed for at give tilladelse til at opføre tidssvarende vindmøller i henhold til gældende praksis.”

Med andre ord blev partierne bag energiaftalen altså enige om at ophæve højdebegrænsningen på 150 meter. 

På sigt bliver der færre, men større og mere effektive vindmøller.

Simon Kollerup (S)
Erhvervsminister

"Regeringen har hævet ambitionerne for klimaet til et hidtil uset niveau og påtaget sig det internationale lederskab for den grønne omstilling. Det betyder også, at vi må sikre de mest optimale rammer for at udbygge med vedvarende vindenergi. På sigt bliver der færre, men større og mere effektive vindmøller," siger erhvervsminister Simon Kollerup

Det er den tidligere VLAK-regering, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet, Radikale og SF, som står bag energiaftalen fra 2018.

{{toplink}}

KL og DN udtrykker bekymring
Selvom beslutningen har opbakning fra et bredt politisk flertal, er det dog ikke alle, der bakker den op.

Danmarks Naturfredningsforening var allerede i forbindelse med forhandlingerne om det nye energiforlig uforstående over for at opføre større vindmøller på land.

0:000:00