Regeringen på vej med love om nyt klimadelmål og energiøer

LOVKATALOG: Det konkrete lovgrundlag bag energiøerne, et nyt klimadelmål for 2025 og nye regler for overskudsvarme er nogle af de lovforslag, klimaminister Dan Jørgensen (S) er ved at klargøre. Få overblikket her.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Klimaminister Dan Jørgensen (S) er ved at klargøre syv lovforslag, som han i de kommende måneder vil anmode om Folketingets opbakning til.

Hertil er skatteminister Morten Bødskov (S) også på vej med lovforslag, der skal følge op på den såkaldte første fase af en grøn skattereform.

Det fremgår af regeringens opdaterede lovkatalog, der blev offentliggjort i december.

Her kan du få et overblik over, hvilke lov, der umiddelbart er på vej, og hvornår de er tænkt at blive fremsat i Folketinget (kilde: stm.dk). 

JANUAR

Ændring af lov om fremme af vedvarende energi mv.
Lovforslaget skal gennemføre dele af direktiv om fremme af anvendelse af energi fra vedvarende energikilder, herunder bestemmelser om oprindelsesgarantier, om tilladelsesprocesser, om VE-fællesskaber og om bæredygtighedskriterier og kriterier for drivhusgasemissionsbesparelser for biobrændstoffer, biomassebrændsler og flydende biobrændsler.

FEBRUAR

Ændring af lov om fremme af besparelser i energiforbruget mv.
Lovforslag skal sikre tilskud til reduktion af fossile brændsler, sammenkædning af finansielle foranstaltninger til energieffektive bygningsrenoveringer med kvaliteten af renoveringen samt forlængelse af frist for anmodning om udbetaling af tilskud, hvortil tilsagn allerede er meddelt.

Ændring af lov om klima (Indikativt delmål for 2025)
Lovforslaget har til formål at lovfastsætte et indikativt delmål for 2025 for reduktion af Danmarks drivhusgasudledninger. Lovforslaget er en opfølgning på aftalen om klimalov mellem regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet fra december 2019.









0:000:00