Region Hovedstaden kræver bæredygtigt hospitalsbyggeri

KORT NYT: Region Hovedstaden stiller skrappe energi- og miljøkrav i forbindelse med det kommende om- og nybyggeri af hospitalerne i regionen. Der skal fokuseres på bæredygtighed i alle faser af byggeriet, uden at budgetterne bliver overskredet, lyder det fra Regionen.

Når Region Hovedstaden i de kommende år skal i gang med en om- og nybygning af regionens hospitaler for i alt. 13 mia. kr., skal det ske på en måde, der skåner miljøet og ikke fører til energifrås under og efter byggeriet. Det har politikerne i Miljø- og Klimaudvalget i Region Hovedstaden besluttet.

"Hensyn til miljø og klima er meget vigtigt i regionens kommende hospitalsbyggerier. Derfor stiller vi skrappe krav til tilbudsgiverne om at beregne og dokumentere, hvordan de vil leve op til forventningerne," udtaler Lars Gaardhøj (S), formand for Miljø- og Klimaudvalget, i den udsendte pressemeddelelse.

Politikerne har derfor vedtaget en række miljøkrav inden for tre fokusområder, der blandt andet omhandler energiforbrug, udledning af drivhusgasser, vandforbrug og miljø- og klimapåvirkning samt vedtaget fem kriterier, som tilbudsgiverne også bliver målt på, når det skal afgøres, hvem der vinder udbuddet.

Det betyder, at firmaerne ikke kun skal konkurrere om, hvem der kan udføre opgaven billigst. De skal også konkurrere om, hvem der kan give det mest bæredygtige tilbud for miljøet og klimaet og dokumentere, hvordan de vil sikre bæredygtighed i alle byggeriets faser. De miljørigtige og bæredygtige tiltag betyder dog ikke, at der kommer flere penge på bordet i forbindelse med byggeriet. Anlægssummen skal nemlig fortsat holdes, understreger Region Hovedstaden.

Det varer dog endnu noget tid, før det første spadestik bliver taget til det bæredygtige byggeri. Byggeprojekterne skal både i rådgiver- og entrepriseudbud, og det er kun Herlev Hospital, der er kommet videre fra planlægningsfasen.

 

 

0:000:00