S: Vi bliver fattigere, hvis vi ikke investerer grønt

DEBAT: Danmark bliver fattigere, og verden bliver mere sort, hvis ikke vi fastholder og udvikler vores erhvervsmæssige styrkeposition grøn teknologi , skriver Christian Rabjerg Madsen (S).

Af Christian Rabjerg Madsen (S) 
Miljøordfører

Danmark skal igen være en grøn stormagt. Det er Socialdemokratiets ambition, og det bliver vi kun, hvis vi satser på udviklingen af nye grønne teknologier. Derfor skal vi også investere mere i projekter, der har fokus på miljøteknologisk udvikling inden for vand, klimatilpasning, cirkulær økonomi eller luft. De såkaldte MUDP-midler.

MUDP er ikke bare et effektivt miljøredskab. Det er også et effektivt erhvervs- og beskæftigelsespolitisk redskab, der skaber job til 3F’eren, Metal’eren og ingeniørerne. 

MUDP skaber miljøteknologi og arbejdspladser
En ny evaluering af MUDP fastslår, at de midler staten har brugt på at støtte udvikling og demonstration af ny miljøteknologi, har ført det dobbelte med sig i form af private investeringer. Samtidig har de støttede virksomheder rundt om i hele landet ansat flere, mens beskæftigelsen i den øvrige del af erhvervslivet er faldet.

Netop derfor satsede den daværende SR-regering også massivt på at skabe grønne arbejdspladser gennem blandt andet MUDP.

Vi sørgede for, at MUDP-programmet fik et solidt løft til gavn for både beskæftigelsen og miljøet. Desværre har den nuværende regering med de seneste års finanslove skåret ned på MUDP, og dermed undermineret Danmarks muligheder for at skabe nye grønne jobs.

Sikkerhed om investeringer i miljøteknologi
Socialdemokratiet har for nylig fremlagt et ambitiøst klima- og miljøudspil, som indeholder vores vision for klimaet og miljøet sammen med en lang række konkrete initiativer. Eksempelvis ønsker vi, at Danmark skal være førende inden for cirkulær økonomi, vi ønsker mindre luftforurening, renere drikkevand og mindre mikroplast i vores vandmiljø.

Helt konkret foreslår vi en prioritering af forsknings- og udviklingsmidler, der skal finde løsninger på problemerne med mikroplast.

Vores fokus på blandt andet ren luft, rent drikkevand og mindre mirkoplast kræver, at Danmark fastholder sin førerposition på udviklingen af grøn teknologi. Og her spiller MUDP-programmet naturligvis en afgørende rolle. 

Socialdemokratiet ønsker et løft af MUDP-bevillingen samt flerårige bevillinger, så der bliver skabt sikkerhed omkring investeringerne. Det er en prioritet allerede, når vi skal diskutere næste års finanslov i august. Danmark bliver fattigere, og verden bliver mere sort, hvis ikke vi fastholder og udvikler vores erhvervsmæssige styrkeposition: grøn teknologi.

Forrige artikel Concito: Danmark skal i grøn superliga for at vinde eksporten Concito: Danmark skal i grøn superliga for at vinde eksporten Næste artikel Eaton-chef til politikere: Forbyd den mest skadelige drivhusgas i el-industrien Eaton-chef til politikere: Forbyd den mest skadelige drivhusgas i el-industrien
 • Anmeld

  Renush

  playing online card games

  Research has clearly specify that playing online card games has substantial http://solitairetimes.com psychological benefits. Studies have indicated that regular players of card games show lower stress levels.

 • Anmeld

  eliza beth

  Financial Stability,

  The vice president of the Commission responsible for Financial Stability, https://www.leatherjacket4.com Financial Services and Capital Markets Union, Valdis Dombrovskis, yesterday presented the Community Action Plan on sustainable finance

 • Anmeld

  Saylor · Text

  your site is awesome

  Our mission is to improve the lives of the world's one billion adult smokers
  https://preesannew.wixsite.com/vapedeals

Regeringen forventer at støtte oliejagten med 20 milliarder

Regeringen forventer at støtte oliejagten med 20 milliarder

PROGNOSE: Frem til 2042 forventer den danske stat at bruge knap 20 milliarder skattekroner på olie- og gasproduktionen i Nordsøen i form af investeringer og skatterabatter. "Ufatteligt", mener Alternativet før samråd torsdag.