Sekretariatschef forlader Klimarådet

OPSIGELSE: Klimarådet mister sin sekretariatschef, Eva Jensen, der har sagt sin stilling op og skifter til toppost i Det Europæiske Miljøagentur. Hun afviser, at skiftet hænger sammen med den kontroversielle udskiftning af rådets tidligere formand. 

Klimarådets sekretariatschef, Eva Jensen, har sagt op. 

Hun forlader posten ved udgangen af februar og begynder umiddelbart derefter i en ny topstilling i Det Europæiske Miljøagentur. 

Det fortæller Eva Jensen selv til Altinget.

"Nu har jeg siddet her i fire år. Jeg synes, at jeg har bygget Klimarådet op, og nu er det tid til, at jeg skal noget andet. Jeg har fået mulighed for at blive chef for klima, energi og transport i Miljøagenturet. Det bliver sjovt og spændende," siger Eva Jensen.

Jobskiftet sker efter længere tids ophedet diskussion i pressen om udskiftningen af den nu forhenværende formand for Klimarådet Peter Birch Sørensen. 

Her har energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) været beskyldt for at have skilt sig af med en højtprofileret kritiker. Ministeren har imidlertid afvist, at der skulle være tale om en politisk fyring.

Ingen kommentar
Eva Jensen afviser også, at udskiftningen på formandsposten skulle have haft betydning for hendes forestående jobskifte.

"Overhovedet ikke. Jeg søgte stillingen helt tilbage i midten af august, så der er ingen sammenhæng," siger hun. 

Har du oplevet det politiske pres, som nogen spekulerer i, at I har været udsat for?

"Det tænker jeg, at jeg slet ikke vil udtale mig om." 

Eva Jensen har siddet i stillingen, siden Klimarådet blev oprettet i 2015. Inden da var hun i halvandet år chef for Connie Hedegaards kabinet, mens Hedegaard var klimakommissær i Bruxelles.

Den post overtog hun efter at have været afdelingchef i Klimaministeriet mellem 2010 og 2013.  

Forrige artikel Løkke nægter at svare på spørgsmål om fyringen af klimaformand Løkke nægter at svare på spørgsmål om fyringen af klimaformand Næste artikel Vindmøllebranchen og regeringen underskriver erklæring om at styrke samarbejdet Vindmøllebranchen og regeringen underskriver erklæring om at styrke samarbejdet
Care: Klimatrusler kræver fem milliarder kroner om året

Care: Klimatrusler kræver fem milliarder kroner om året

KLIMATRUSLER: Regeringen og støttepartierne slås om, hvorvidt 600 millioner kroner til klimabistand skal tages fra puljen til udviklingsbistand eller ej, men det beløb slår slet ikke til, hvis Danmark skal leve op til Parisaftalen, siger Rasmus Stuhr Jakobsen, generalsekretær i den grønne hjælpeorganisation Care, på baggrund af en ny rapport.