SF: Hvor er den grønne statsminister?

EMAS: Anders Fogh Rasmussen (V) vil ikke pålægge ministerierne at lade sig EMAS-registrere. Steen Gade efterlyser grøn handling fra Fogh.
Anders Jerking

Der er grønne ord, men ingen grøn handling fra statsministeren. Det mener SF's Steen Gade.

Han har opfordret statsministeren til, at beslutte at alle ministerier skal bruge miljøstyringsredskabet EMAS.

Nu har Anders Fogh Rasmussen (V) svaret, at han vil overlade det til hvert enkelt ministerium, om det vil lade sig EMAS-registrere. Det svar undrer Steen Gade.

"Hvad er argumentet for ikke at gøre det? Al erfaring viser, at miljøstyring giver besparelser på vand og energi. Det ville være nemt at indføre, så man viste, at statsadministrationen selv gjorde noget," siger han.

Nu er der gået flere måneder gået flere måneder, siden han holdt sin tale, men han har stadig ikke leveret en eneste ting på miljøområdet. Så det er svært at tage ham alvorligt.

Steen Gade
(SF)

Ingen handling 
Steen Gade påpeger, at statsministeren i sin grønne tale på Venstres landsmøde opfordrede til handling.

"Nu er der gået flere måneder, siden han holdt sin tale, men han har stadig ikke leveret en eneste ting på miljøområdet. Så det er svært at tage ham alvorligt," mener Steen Gade, der nu vil spørge hvert enkelt minister, om de vil lade deres ministerium registrere.

Store besparelser 
EMAS er et miljøstyringsredskab, der sætter fokus på forbruget. Både virksomheder og myndigheder kan lade sig certificere. Miljøstyrelsen er den eneste statslige myndighed med et certifikat, og her har EMAS-styringen betydet et fald i forbruget af både vand, papir, el og varme og en besparelse på 223.000 kroner alene i 2007.

På grund af de gode erfaringer har Miljøministeriet besluttet at lade sig registrere i år, og samtidig opfordrede miljøminister Troels Lund Poulsen (V) de øvrige ministerier til at lade sig registrere.

0:000:00