Solcelle- og vindmølleejere får udsigt til øget støtte

KORT NYT: Ejere af husstandsvindmøller og solcelleanlæg kan fra 11. februar søge om forhøjet støtte hos Energinet.dk. Det sker som følge af EU-Kommissionens godkendelse.

Christian Juhl Mølgaard
Fakta
  • EU-Kommissionen har i oktober 2014 truffet afgørelse i sagerne om støtte til solcelleanlæg og husstandsvindmøller, og den 18. december 2014 modtog Klima-, Energi- og Bygningsministeriet korrektioner til afgørelserne fra EU-Kommissionen.
  • EU-Kommissionens godkendelse gælder til og med 2016.
  • Fra det tidspunkt, hvor støttereglerne til solceller sættes i kraft, kan solcelleejere, der har etableret anlæg fra den 20. november 2012 og opfylder betingelserne, ansøge Energinet.dk om at blive omfattet af overgangsordningerne.
  • Solcellepuljen til private husstande, som vil blive på 60 MW i 2015, åbner for ansøgninger den 16. marts 2015.
  • Fra det tidspunkt, hvor støttereglerne til husstandsvindmøller sættes i kraft, kan husstandsvindmølleejere, der har opstillet møller fra den 20. november 2012, og nye husstandsvindmølleejere ansøge Energinet.dk om støtte efter de nye regler.

Kilde: Klima- og Energiministeriet

"Vi har ventet lang tid på dette, og der er nu udsigt til, at solcelle- og husstandsvindmølleejere meget snart kan få den støtte, som de er blevet stillet i udsigt."

Det siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R) i en pressemeddelelse på baggrund af EU-Kommissionens godkendelse af aftaler indgået mellem energiforligets partier.

Partierne bag energiforliget aftalte i kølvandet på ændringerne af solcellelovgivningen i 2012 og 2013 en midlertidigt forhøjet støtte til solcelleejere, som leverer solcellestrøm til elnettet. Ligeledes blev partierne enige om forhøjet støtte til husstandsvindmøller i januar 2013.

De forhøjede støttesatser har afventet EU-Kommissionens godkendelser, men forventes nu at blive sat i kraft 11. februar.

Dokumentation

Den forhøjede støtte til solceller har relevans for solcelleanlæg omfattet af overgangsordningerne og for kommende solcelleejere, der ønsker at få del i puljen til private husstande.

Den forhøjede støtte til husstandsmøller betyder, at husstandsmøller kan få en afregningspris på 250 øre/kWh for møller på op til 10 kW og 150 øre/kWh for møller på op til 25 kW for den strøm, mølleejeren ikke selv bruger. Støtten vil gælde i 20 år.

Klima-, Energi- og Bygningsudvalget har tirsdag 3. februar fået forelagt de bekendtgørelser, som forudsætter, at reglerne kan sættes i kraft.

Ansøgning om støtte skal rettes til Energinet.dk og kan ske, når reglerne er sat i kraft.


0:000:00