Tilskudsordning for biogas sendt i høring

BIOGAS: Fødevareministeriet har sendt lovudkast om støtte til biogasanlæg i høring. Bekendtgørelsen skal gøre det lettere at modtage støtte.
Hjalte T. H. Kragesteen
Fakta

Ordningen, der løber fra 2010 til 2012, er en del af regeringens aftale om Grøn Vækst og udmøntes via Landdistriktsprogrammet 2007-2013.

Formålet med tilskudsordningen er at sætte skub i etableringen af biogasanlæg i Danmark, så større mængder af husdyrgødning kan udnyttes til energiformål.


Kilde: Fødevareministeriet
Efter kun at have udmøntet 30 ud af 100 millioner har fødevareminister Henrik Høegh (V) erkendt, at reglerne for støtte til biogasanlæg er for stramme. Derfor vil han gøre det lettere at modtage bevillinger og har derfor udarbejdet en bekendtgørelse, som skal lempe reglerne. Den er nu sendt i høring med svarfrist den 5. juli.

På forhånd har Brancheforeningen for Biogas og DI Bioenergi rost ministeren for at gøre noget ved den tidligere ordning, som især førstnævnte mener er alt for vidtrækkende og bureaukratisk, hvor kun de allermest velstående anlæg kan få noget ud af det.

Tilskudsordningen er en del af regeringens Grøn Vækst-aftale, hvor målsætningen er, at 50 procent af husdyrgødningen inden 2020 skal anvendes til energiformål. Og her skal biogasanlæg spille en central rolle.

Ministeriet oplyser, at bekendtgørelsen i punktform kan opsummeres således:

Læs mere om udkastet og høringen her.

0:000:00