Troels Lund åbner Indian Danish Water Days

Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) er taget til Indien for i dag at åbne Indian Danish Water Days og skabe opmærksomhed omkring danske miljøteknologier. Det skriver Miljøministeriet i en pressemeddelelse torsdag.

Indien står i dag overfor en række miljøudfordringer ikke mindst inden for vandsektoren. I en situation, hvor vandressourcerne er knappe, forventes behovet for vand at stige betragteligt som følge af den økonomiske og demografiske udvikling. Samtidig er omkring 30 % af husholdningerne i byerne uden vand i hanerne, og der er store problemer med rensning af spildevand. Derfor er der i Indien stor opmærksomhed omkring effektivisering i vandsektoren, rensning af spildevand og sikring af rent drikkevand.

"De danske virksomheder har en masse erfaringer og gode løsninger på de udfordringer, inderne står over for med bl.a. sikring af rent drikkevand. Det gavner både miljøet og sundheden i Indien og den danske eksport. Derfor vil jeg meget gerne bidrage til at fremme samarbejdet med Indien og styrke vores position på det indiske marked for miljøteknologi", siger miljøminister Troels Lund Poulsen, der også får mulighed for at se nærmere på de danske virksomheders løsninger og vise sin opbakning til virksomhederne.

"Det er et godt initiativ, de danske virksomheder og den danske repræsentation i Indien har fået stablet på benene. Vi har brug for, at de danske virksomheder er aktive - ikke mindst på de udenlandske markeder. Samtidig giver turen mig en mulighed for at drøfte nogle af vores fælles miljøudfordringer med indiske kolleger", siger miljøministeren.

Indian Danish Water Days er blevet til i samarbejde mellem Danish Water Forum, rådgivningsfirmaet WTC og den danske ambassade i Indien. Derudover deltager store danske virksomheder som COWI, Siemens Turbomachinery Equipment, DHI, Odense Vandselskab, Grundfos og Danfoss også i Indian Danish Water Days.

0:000:00