TV: Regeringen får tiltrængt hjælp til russisk gasledning

Morten Øyen, redaktør for Altinget: energi og klima. (30. marts 2017)

BRIEFING: Regeringen får tiltrængt hjælp i et svært storpolitisk magtspil, nu hvor EU-Kommissionen har meddelt, at den vil gå ind i sagen om Nord Stream 2. Det vurderer Altingets energipolitiske journalist Morten Øyen.

Danmark har fået en hjælpende hånd fra EU i sagen om Nord Stream 2, den planlagte russiske gasledning gennem Danmark til Europa.

Hjælpen består i, at EU-kommissionen omsider har efterkommet et dansk ønske om at gå aktivt ind i forhandlingerne med Rusland om den planlagte gasledning.

Og det er en svær sag for Danmark at stå alene i, vurderer redaktør for Altinget: energi og klima Morten Øyen. 

"Det her er storpolitik med mægtige Rusland på den ene side og mægtige Tyskland på den anden side, og det er en svær situation for Danmark at stå i," siger han. 

Det bliver dog også en svær sag for EU-kommisionen at mægle i, eftersom der ikke findes kompromismuligheder, vurderer Morten Øyen. 

"Det er store interesser der på spil her – og det ender med et enten eller. Enten kommer der en ny gasledning, eller også gør der ikke." 

Se hele vurderingen i klippet ovenfor. 

Forrige artikel Ekspert ikke i tvivl: Danmark kan sige nej til russisk gasrørledning Ekspert ikke i tvivl: Danmark kan sige nej til russisk gasrørledning Næste artikel Danmark modtager officiel ansøgning om russisk gasrørledning Danmark modtager officiel ansøgning om russisk gasrørledning