Udskudt landbrugsudspil vækker grøn bekymring

UDSKUDT: Danmarks Naturfredningsforening ærgrer sig over, at regeringen har udskudt sit landbrugsudspil til næste år. Men Landbruget og Dansk Erhverv bakker op om udskydelsen.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Hjalte T. H. Kragesteen

Regeringen har udskudt sit udspil til grøn omstilling af landbruget.

Og den melding tager man ikke godt imod hos Danmark Naturfredningsforening, hvor præsident Maria Reumert Gjerding erklærer sig bekymret over, at et udspil først ser dagens lys i 2021.

”Landbruget skal levere massivt, og det tager tid at nå i mål,” siger hun og fortsætter:

”Vi er forvejen sen på den, og vi kender ikke de løsninger, der skal til. Derfor er en udskydelse bare ikke optimal.”

”Vi er forvejen sen på den, og vi kender ikke de løsninger, der skal til. Derfor er en udskydelse bare ikke optimal.

Maria Reumert Gjerding
Præsident, DN

Mandag meddelte finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde, at regeringen ikke vil præsentere sit landbrugsudspil i år, som det hidtil har været planen.

"I starten af det nye år vil vi (...) lancere et udspil til en grøn omstilling af landbruget, som kan tage fat på landbrugets klima- og miljøudfordringer og samtidig sikre en sund økonomisk udvikling for landmændene," sagde han.

Udspillet skal være grundlaget for en plan for omstillingen af dansk landbrug, der både skal have fokus på klima, miljø og natur.

Coronakrisen har ændret planerne
Det var egentlig planen, at udspillet skulle præsenteres fredag i sidste uge. Men coronakrisen har fået regeringen på andre tanker, lyder det fra finansministeren.

”En ny og kraftig bølge af corona skyller i øjeblikket ind over Europa. Det gør fremtiden for dansk økonomi endnu mere usikker, og det skaber en række udfordringer, også for dansk landbrug," lyder det i en skriftlig kommentar fra Nicolai Wammen.

0:000:00