Veganerpartiet er 171 underskrifter fra at kunne stille op til næste valg

NYT PARTI: Efter Alternativets nedtur er et nyt grønt parti nu snublende tæt på at komme på stemmesedlen til næste folketingsvalg.

Med 20.011 underskrifter mangler det nye parti Veganerpartiet nu kun 171 vælgererklæringer for at blive klar til stemmesedlen til næste folketingsvalg. Det viser Social- og Indenrigsministeriets opgørelse fra den 3. august

Partiet blev stiftet i 2018, og forperson og medstifter Michael Monberg har siden da forsøgt at skaffe nok vælgererklæringer til at blive klar til næste valg. Det ser nu ud til at lykkes.

Veganerpartiets succes med at indsamle vælgererklæringer, kommer i kølvandet på Alternativets nedtur i meningsmålingerne.

"Alternativet har været gennem et formandsopgør, som synes at have splittet partiet fuldstændig ad. Folketingsgruppen stikker i alle retninger. Det er et parti, som på alle måder er faldet fra hinanden – både parlamentarisk og organisatorisk. Den skuffelse, som rigtig mange af vælgerne sidder med, gør, at de ser en mulighed i Veganerpartiet," udtalte valgforsker Kasper Møller Hansen til Altinget i juli. 

Veganerpartiets tre mærkesager omhandler dyrerettigheder, folkesundheden og naturen. De vil blandt andet stoppe al produktion og avl af dyr for profit, tilbyde veganske måltider i alle offentlige institutioner samt hæve prisen på animalske produkter.

Samme opgørelse fra ministeriet viser i øvrigt, at Kristendemokraterne med 20.257 underskrifter har fået nok erklæringer til at stille op til næste valg. 

Veganerpartiet ønsker ikke at stille op til interview før september, hvor den nye opgørelse bliver offentliggjort. 

Forrige artikel Overblik: Sådan vil EU-landene fordele milliarder til klima og forskning Overblik: Sådan vil EU-landene fordele milliarder til klima og forskning Næste artikel Efter budgetaftale i EU: Grønne aktører vil øremærke mere landbrugsstøtte til klima og miljø Efter budgetaftale i EU: Grønne aktører vil øremærke mere landbrugsstøtte til klima og miljø
Regeringen nedjusterer forventning til populært klimatiltag

Regeringen nedjusterer forventning til populært klimatiltag

LANDBRUG: Udtag af landbrugets klimaskadelige jorde har slet ikke den håbede effekt, erkender regeringen i sit nye klimaprogram. Det er da ærgerligt, siger klimaminister Dan Jørgensen. Nøgleaktører deler ikke regeringens vurdering.