Velux-ejere lancerer ny venturekapitalfond i milliardklassen

VKR Holding etablerer den nye uafhængige venturekapitalfond "Kompas". Med en milliard i ryggen skal fonden fokusere på bæredygtighed og teknologisk innovation indenfor fast ejendom, byggeri og produktion.

Ghita Nidam Møller

Milliardejerne VKR Holding investerer en milliard af sin formue i en ny uafhængig venturekapitalfond med kompasnålen rettet mod bæredygtighed i byggebranchen. Det sker med etablering af "Kompas".

Det skriver hovedinvestoren VKR Holding.

Fonden er organiseret som et partnerskab med hovedkontor i København og et i Tel Aviv, der skal ledes af henholdvis Sebastian Peck og Talia Rafaeli. De to partnere skal administrere den nye fond og sætte en kurs i de gode intentioners tegn uden at glemme økonomiske krav.

Det skal fonden sikre med en pengepulje på en milliard kroner fra vinduesimperiet, som skal investeres i nystartede teknologivirksomheder der udvikler løsninger, som skal kunne ændre byggebranchen radikalt til en en mere bæredygtig fremtid.

Målet er derigennem at opbygge en investeringsportefølje bestående af direkte investeringer i Europa, Israel og USA. Det skal understøtte udviklingen af innovative løsninger på tre områder: Intelligente, bæredygtige og sunde hjem, nytænkning af forretningsmodeller inden for fast ejendom og byggeri samt digitalisering af forsyningskæden.

Kapitalfondens investeringer på områderne skal balancere formålet om en bæredygtig ændring af branchen med stålfaste krav til at skabe et stærkt afkast. 

Som VKR Holdings nyeste investering taler Kompas dermed ind i holdingselskabets succesrige økonomiske ry og udvikling. Kompas bliver således født ind i VKR Holdings ejerskabsportfolio, som blandt andet inkluderer Velux Gruppen og Dovista Gruppen.  

0:000:00