Vindmøllebranchen og regeringen underskriver erklæring om at styrke samarbejdet

ENERGI: En ny erklæring skal videreføre og styrke samarbejdet mellem vindmøllebranchen og regeringen. Ambitionerne er at sikre Danmarks position på vindområdet.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

Danmark skal stadig være en foretrukken landepartner for den globale vindenergibranche.

Det bekræftede regeringen og vindmøllebranchen torsdag hinanden i, da de skrev under på en ny hensigtserklæring, som skal styrke samarbejdet mellem de to og skabe rammer, der gør Danmark attraktiv som base for forskning og udvikling på vindenergiområdet.

"Denne hensigtserklæring skal sikre, at vindmøllebranchen fortsat vælger at investere i Danmark til gavn for den danske klimaindsats, den danske økonomi og for danskerne," lyder det fra finansminister Kristian Jensen (V) i en pressemeddelelse.

Det var finansminister Kristian Jensen og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, der satte deres underskrift på erklæringen sammen med Vestas, Siemens Gamesa, MHI Vestas, Ørsted og Vattenfall.

Med en løbende dialog kan vi bedre sikre, at morgendagens vindmøller udvikles herhjemme, og her spiller strategi for storskalatest og adgang til prototype-testpladser en central rolle.

Jan Hylleberg
Adm. direktør i Vindmølleindustrien

Danmark er et vindland
I pressemeddelelsen beskrives, at som det første konkrete projekt i relation til hensigtserklæringen har Lindø Offshore Renewables Center (LORC) søgt om 50 millioner kroner fra den danske stat til en ny testfacilitet for havvindmøller. Og den ansøgning vil regeringen se på med positive øjne, skrives der.

Parterne opretter samtidig et dialogforum med årlige møder for at gøre status på de danske forhold for industrien samt den fortsatte vækst i branchen.

"Med en løbende dialog kan vi bedre sikre, at morgendagens vindmøller udvikles herhjemme, og her spiller strategi for storskalatest og adgang til prototype-testpladser en central rolle," siger adm. direktør i Vindmølleindustrien, Jan Hylleberg.

0:000:00