Vindmølleindustrien får nyt medlem

VINDENERGI: Energiselskabet E.ON er nyt medlem i Vindmølleindustrien. Selskabet satser på flere aktiviteter i Danmark i forbindelse med fremtidens udbygning med vindenergi.

Energiselskabet E.ON indtræder med virkning fra september som nyt medlem af Vindmølleindustrien og får samtidig plads i brancheforeningens bestyrelse, skriver Vindmølleindustrien i en pressemeddelse.

E.ON har siden 2010 drevet havmølleparken Rødsand ll syd for Lolland, der med sine 207 MW er Danmarks næststørste havmøllepark. E.ON opførte parkens 90 vindmøller i 2009 og 2010, og i dag leverer parken strøm til ca. 130.000 husstande.
E.ON er med en samlet portefølje på 470 MW den tredjestørste operatør af offshore vindenergi i verden, og selskabet har yderligere 740 MW under opførsel og 1.400 MW på tegnebrættet. Desuden driver E.ON en række onshore vindmølleparker i bl.a. Sverige, Tyskland og England.

E.ON har gode erfaringer med at arbejde med vindenergi i Danmark, og selskabet ønsker fremadrettet at udbygge deres aktiviteter i Danmark, primært på havet, men projekter på land kan også blive aktuelle.

Om indmeldelsen i Vindmølleindustrien udtaler Andreas Hammer, E.ON's forretningsudvikler for Danmark: 

"Danmark er på mange måder et foregangsland, når det gælder grøn energi. Danmark har længe været førende på området for vindenergi og bevist, at det er muligt, at et land kan opbygge en energiforsyning, der bygger på store mængder vindenergi. Den væsentligste årsag til, at E.ON har meldt sig ind i Vindmølleindustrien, er, at vi vil opstille mere vindkraft i Danmark. Derfor ønsker vi at vise, at vi er en seriøs aktør, og her er Vindmølleindustrien en oplagt arena."

0:000:00