Om  
Lars Wrist-Elkjær

Landets største lokalbaneselskab får ny direktør

Lars Wrist-Elkjær er ny administrerende direktør i Lokaltog A/S, som tegner sig for den største andel af landets lokalbanestrækninger.

Peter Bjørnbak Hansen

Lokaltog A/S har ansat Lars Wrist-Elkjær som ny administrerende direktør.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Lokalbaneselskabet driver ti strækninger rundt omkring på Sjælland og er dermed landets største af sin slags.

Den primære årsag til, at der er blevet brug for Lars Wrist-Elkjær som ny administrerende direktør, er, at der i de kommende år skal ske en fornyelse af flere årtier gammel infrastruktur på en række strækninger. Derudover skal der også indkøbes nyt og mere klimavenligt togmateriel.

Røsli Gisselmann, der hidtil har været administrerende direktør, bliver derfor heller ikke sendt ud af vagten, men fortsætter i stedet som driftsdirektør og som den anden halvdel af en ny ledelsesduo sammen med Lars Wrist-Elkjær.

"Der ligger mange store opgaver for selskabet med øget driftsansvar, fornyelse af infrastrukturen og ikke mindst grøn omstilling, som jeg glæder mig til at tage fat på sammen med Røsli Gisselmann, som jeg også har arbejdet sammen med tidligere," siger Lars Wrist-Elkjær.

Lars Wrist-Elkjær kommer fra en lignende stilling hos lufthavnsservicevirksomheden Aviator Denmark og har tidligere haft ledende stillinger i blandt andet DSB og Arriva.

0:000:00