Altinget henter erfaren Europa-korrespondent

NYT OM OS: Altinget henter EU-korrespondent fra Politiken, og med to korrespondenter i Bruxelles opgraderes dækningen af Brexit og EU-parlamentet. 

 

Altinget styrker nu sin dækning af Europa med ansættelsen af Thomas Lauritzen fra Politiken som ny Europa-analytiker og vært for en ny podcast.

“Vi er stolte over, at vi kan trække så stor en kapacitet til Altinget. Thomas Lauritzen er en af de mest erfarne og velskrivende journalister i Danmark, og med ham på holdet sætter vi en streg under, at Altinget er Danmarks største politiske medie”, siger chefredaktør Jakob Nielsen.

Altingets redaktion i Bruxelles består i forvejen af EU-redaktør Rikke Albrechtsen og en journalistpraktikant. Thomas Lauritzen skal være vært på en ny podcast om EU, der får premiere senere på året. Desuden skal han skal styrke Altingets dækning af Brexit-forhandlingerne.

“Brexit får enorm betydning for både EU og Danmark, og som nichemedie vil vi gerne tilbyde landets bedste dækning af processen og dens konsekvenser. Vi vil også gerne styrke dækningen af EU-parlamentet for bringe europæisk politik tættere på danskerne,” siger Jakob Nielsen.

Thomas Lauritzen har dækket Europa i mere end to årtier for Aktuelt, Danmarks Radio og senest Politiken.

“Jeg forlader Politiken med de varmeste følelser for en arbejdsplads, som har givet mig utrolig meget og vist mig stor tillid,” siger Thomas Lauritzen.

“Men efter 14 år på Danmarks bedste dagblad er det på tide, at jeg prøver kræfter med noget nyt og anderledes. Altinget er et af de mest interessante og nyskabende medier i landet lige nu og faktisk også på europæisk plan. Det er et alsidigt og stadig ungt medie i rivende udvikling, som oplever kraftig vækst og udvikler nye koncepter i en medieverden fyldt med omvæltninger. Det vil jeg gerne være en del af.”

Forrige artikel Det sker i EU: Tysk valg og Mays Brexit-kurs Det sker i EU: Tysk valg og Mays Brexit-kurs Næste artikel Det sker i EU: Topmøde, æggeskandale og nyt om grænsekontrol Det sker i EU: Topmøde, æggeskandale og nyt om grænsekontrol