Bland dig!

BESØG PARLAMENTET: Selvom Europa-Parlamentet ikke ligger i Danmark, findes der mange muligheder for kontakt, interaktion og besøg. Sådan kan du møde politikerne.

Da Europa-Parlamentet repræsenterer alle i EU og ikke bare dem, der bor i Belgien, Luxembourg eller Frankrig, hvor bygningerne ligger, gør Europa-Parlamentet alt, hvad der står i deres magt, for at komme tæt ud til borgerne selv. Her har du en oversigt over mulighederne:

 

A. Besøg Parlamentet i Bruxelles eller Strasbourg
Parlamentsbygningerne i Bruxelles eller Strasbourg har omfattende besøgscentre: Og det er let som skoleklasse eller større gruppe at bestille rundvisninger i bygningerne og møder med parlamentarikerne. Man skal bare være i god tid. Læs mere

Der findes endda noget, som hedder Euroscola, hvor skoleklasser kan få rejsen til Strasbourg betalt. Læs mere.

Derudover afholder Europa-Parlamentet et ungdomstopmøde EYE (European Youth Event) hvert år i maj. Kontakt for spørgsmål på eye@europarl.europa.eu  

 

B. Besøg Parlamentet i Danmark
Europa-Parlamentet har også et fast informationskontor i hvert EU-land. Du kan derfor altid besøge Europa-huset i København, der gerne stiller op med oplæg og infomaterialer. Der afholdes desuden en masse Europa-relaterede arrangementer i huset, som vil kunne være interessant i et undervisningsforløb. Læs mere.

 

C. Få besøg af en parlamentariker
Alle Europa-parlamentarikere besøger deres hjemlande ofte. Mange tager hjem hver weekend, men der er også lagt en fast uge ind hver måned i alle parlamentarikernes kalendere, som er dedikeret til at pleje deres valgkredse i hjemlandet. I disse "grønne uger" er det næsten garanteret, at man kan få en parlamentariker til at besøge sin skole eller gymnasium m.m., hvis man er i god tid. Find parlamentarikernes kontaktoplysninger på deres profiler.

Hvert år laves der en plan for, hvornår parlamentarikerne er i Danmark. Ønsker du at planlægge et besøg, kan du finde årsplanen ved at klikke her. I kolonnen til højre findes en boks, der hedder årsplan. I PDF'en kan du se "hjemmeugerne" markeret med grønt.

 

D. Mød parlamentarikerne på nettet
Noget, som er vigtigt for de danske Europa-parlamentarikere, er at være i tæt kontakt med deres hjemland. Afstanden fra Bruxelles til Danmark betyder, at tilstedeværelsen på sociale medier – især Facebook og Twitter – er høj. Dette er en nem måde at stille spørgsmål til parlamentarikerne eller lære mere om, hvem de er, og hvad de står for.

Du kan desuden lave en aftale om et møde på Skype med din klasse. Parlamentarikerne skal nok finde et hul i kalenderen.

 

E. Se parlamentarikerne i kortene
Ønsker du at følge med i, hvad politikerne laver, kan du enten følge dem på deres medlemsside hos Europa-Parlamentet, eller du kan se, hvordan de stemmer på siden Votewatch.eu. Her kan man følge, hvilke forslag hver enkelt medlem har stemt ja og nej til, hvor loyal vedkommende er over for sit parti, og hvor ofte vedkommende møder op og stemmer. 

Du kan desuden se præsentationer af aktuelle sager og hvordan parlamentarikere og lobbyister forholder sig til dem på Politix.io

 

 

Forrige artikel Sådan er EU-parlamentarikernes magt vokset Næste artikel EU-parlamentarikere vil have analyse af dansk smykkelov EU-parlamentarikere vil have analyse af dansk smykkelov