Debat

De gode løsningers kampplads

DEBAT: Der er tale om grundløse anklager, når Ellen Trane (V) og Morten Løkkegaard (V) kritiserer de Radikale for at skade EU-debatten, skriver Morten Helveg Petersen (R), spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget.
De gode løsninger finder vi ikke ved at opfinde myter og sprede grundløse anklager, skriver Morten Helveg Petersen (R) og opfordrer til saglig, politisk diskussion.
De gode løsninger finder vi ikke ved at opfinde myter og sprede grundløse anklager, skriver Morten Helveg Petersen (R) og opfordrer til saglig, politisk diskussion.Foto: Pressefoto
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Morten Helveg Petersen (R)
Spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget for Radikale Venstre

Radikale Venstre bakker helhjertet op om den fri bevægelighed i Europa, for udenlandsk arbejdskraft er afgørende for dansk økonomi. Samtidig er det fantastisk, at vi danskere i dag har ret til at rejse frit, studere, arbejde og bo, hvor vi ønsker, etablere virksomheder i andre lande og handle frit på tværs af grænserne.

Ellen Trane Nørby (V) og Morten Løkkegaard (V) anklager på Altinget.dk (se her) Radikale Venstre for at skade EU-debatten. Angiveligt, fordi den radikale skatteminister vil ændre den danske lovgivning omkring børnechecken, så den er i overensstemmelse med den EU-forordning, VK-regeringen tilsluttede sig i 2004.

Det undrer mig, at Venstre nu løber fra de regler, partiet selv har været med til at forpligte Danmark på. Det er ærligt talt ikke særligt ansvarligt.

Fakta

Deltag i debatten!

Send dit indlæg til [email protected]

Endnu mere undrer det mig dog, hvorfor de to V-medlemmer bruger krudt på at skyde på os Radikale, når Venstre tydeligvis selv er dybt splittede om partiets holdning. Eksempelvis skrev Trane 24. februar på facebook: "Det er ganske enkelt uholdbart, at for eksempel sæsonarbejdere som eksempelvis jordbærplukkere efter kortvarigt arbejde i Danmark kan hæve danske velfærdsydelser og sende dem ud af landet."

I skærende kontrast hertil skrev Løkkegaard 23. januar i Politiken: "Hvorfor skal vi nu pludselig til at bestemme, hvor folk eller deres børn bor, blot fordi de arbejder og betaler skat i Danmark. Der er jo heller ingen, som skal bestemme over os, når vi arbejder i udlandet."

Endnu mere undrer det mig dog, hvorfor de to V-medlemmer bruger krudt på at skyde på os Radikale, når Venstre tydeligvis selv er dybt splittede om partiets holdning.

Af Morten Helveg Petersen (R)
Spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget for Radikale Venstre

Forvirringen er total, når det gælder Venstres EU-politik.

Klar holdning
Til gengæld er der ingen tvivl om min holdning. Jeg bakker helhjertet op om arbejdskraftens fri bevægelighed. Jeg vil styrke Europas økonomi gennem et stadigt tættere integreret indre marked og gennem investeringer i infrastruktur, forskning og uddannelse. Jeg vil arbejde stenhårdt for at accelerere den grønne omstilling, så kommende generationer får samme muligheder for at skabe et godt liv, som vi har haft.

Og ikke mindst vil jeg tage fat på de problemer, der selvfølgelig også er i EU. Vi bør afskaffe landbrugsstøtten, styrke koordinationen af udenrigspolitikken, skabe en mere holdbar løsning på Sydeuropas flygtningeproblemer og sikre åbenhed og gennemsigtighed de steder i EU, som i dag er for lukkede og uigennemskuelige.

Men de gode løsninger finder vi ikke ved at opfinde myter og sprede grundløse anklager. Lad os i stedet tage en saglig, politisk diskussion. Jeg lytter gerne til Venstre. Og jeg tager ansvar. For Danmark og for Europa.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Helveg Petersen

MEP (R)
cand.polit. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00