Debat

DF: Gravskrift over Europa

DEBAT: Europas flygtningepolitik skal ændres fundamentalt, hvis vi vil bevare det Europa, vi kender i dag, skriver Kenneth Kristensen Berth (DF).

Europas flygtningepolitik skal ændres fundamentalt, hvis vi vil bevare det Europa, vi kender i dag, skriver Kenneth Kristensen Berth (DF).
Europas flygtningepolitik skal ændres fundamentalt, hvis vi vil bevare det Europa, vi kender i dag, skriver Kenneth Kristensen Berth (DF).Foto: Folketinget
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Kenneth Kristensen Berth (DF)
EU-ordfører

Kommissionsformand Jean-Claude Juncker vil fordele 160.000 såkaldte flygtninge, der i øjeblikket opholder sig i Grækenland og Italien, blandt de europæiske lande.

Det er ikke de 160.000 flygtninge i sig selv, der udgør katastrofen. Katastrofen er signalet – nemlig, at hvis blot man når over på den anden side af Middelhavet og hævder at være enten syrer, iraker eller eritreer, så står Europas porte på vid gab.

Tyskland har bedyret, at landet agter at tage imod 1.000.000 flygtninge alene i år – og ligesom med de 160.000 andre skal de forvandles til indvandrere på det europæiske kontinent. Med andre ord har de pågældende ret til familiesammenføring af børn, ægtefæller mv.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Europas fejlagtige udlændingepolitik  
Det siger sig selv, at Europa ikke kan klare en tilstrømning fra den tredje verden i den størrelsesorden og stadig forblive det samme Europa.

Der er måske også en gryende erkendelse heraf. Trods alt valgte Tyskland i sidste uge at indføre grænsekontrol for i det mindste at få en smule kontrol over, hvilke udlændinge der ønsker en fremtid i Tyskland. Det samme gjorde Østrig – og Ungarn, som synes at være det eneste land, der rent faktisk forsøger at få kontrol med EU's ydre grænser, har opført en mur langs grænsen til Serbien og er  i skrivende stund i gang med opførelsen af et nyt hegn på grænsen til Kroatien.

Hvis EU's nuværende politik fortsætter, så har Kommissionsformand Juncker sammen med Angela Merkel skrevet gravskriftet over det Europa, vi kender i dag, hvor europæerne var i flertal.

Kenneth Kristensen Berth (DF)
EU-ordfører

Opførelsen af nye mure langs Europas ydre grænser er en erkendelse af en total fejlagtig udlændingepolitik, hvor visse lande – Tyskland og Sverige i mest ekstrem grad – har valgt at føre en udlændingepolitik, hvor landenes befolkninger udskiftes med udlændinge.

Gør som Australien 
Hvis Europa ikke skal mure sig selv inde, så skal signalet til den tredje verden ændres. Europa bliver nødt til at indføre samme politik som Australien – nemlig den enkle, at man ikke ved at begive sig ombord på faldefærdige plimsollere og sejle mod Australien eller Europa – kan sikre sig en bedre fremtid.

Det kræver naturligvis en øget indsats i nærområderne, som vi i Dansk Folkeparti også er helt parat - også økonomisk - at give et rygstød til. Men man skal ikke forestille sig, at en sådan indsats vil afholde alle fra at tage af sted. Presset vil formentlig blot blive større i løbet af de kommende år – og derfor er det nødvendigt fundamentalt at ændre Europas flygtningepolitik, så der hjælpes i nærområderne, og påstande om forfølgelse ikke er en billet til at blive indvandrere i Europa.

Hvis EU's nuværende politik fortsætter, så har Kommissionsformand Juncker sammen med Angela Merkel skrevet gravskriftet over det Europa, vi kender i dag, hvor europæerne var i flertal. Europa vil være forvandlet til et indvandringskontinent, hvortil fattige masser vil strømme i håbet om et lykkeligt liv.

Det vil Europa ikke kunne give dem. Tværtimod vil de integrationsproblemer i form af terrorisme, kriminalitet, kultursammenstød osv., som vi allerede har set, eskalere.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kenneth Kristensen Berth

Souschef og daglig leder af politisk afdeling, DF, byrådsmedlem (DF), Vallensbæk Kommune
cand.mag. i historie og samfundsfag (Københavns Uni. 2002)

0:000:00