DF om GMO-sager: Husk I er en smal regering

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen i samråd i Europaudvalget 29. september 2015.

Der var bred utilfredshed med Eva Kjer Hansen (V) på et samråd i Europaudvalget tirsdag.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen har hidtil oversendt komitésager direkte til Folketinget og dermed undladt at tage initiativ til både en mundtlig drøftelse og indhentelse af mandat i udvalget i forbindelse med GMO-sager. 


Baggrunden for samrådet er det såkaldte Barroso-direktiv, som gør det muligt for de enkelte EU-lande selv at tage stilling til, hvorvidt GMO-dyrkning skal være tilladt.

Miljø- og fødevareministeren har tidligere talt for en mere lempelig tilgang til spørgsmålet om GMO-dyrkning, mens oppositionen og DF er skeptiske. Det var grunden til, at ministeren i sidste uge kom i mindretal under et åbent samråd i Miljø- og Fødevareudvalget om Danmarks indstilling til dyrkelsen af fire forskellige GMO-majs. 


På samrådet indskærpede Kenneth Berth (DF), at Dansk Folkeparti i en årrække har været skeptiske over for GMO-afgrøder, og at ministeren derfor burde have forudset, at regeringen kunne komme i mindretal på området. 


Flere fremmødte var under samrådet bekymrede for, at ministerens hidtidige procedure med oversendelse af komitésager direkte til Folketinget kan resultere i en ikke fyldestgørende behandling på et område, hvor regeringen er i mindretal.

 

Forrige artikel Jeppe Kofod: Den Socialdemokratiske Gruppe Jeppe Kofod: Den Socialdemokratiske Gruppe Næste artikel Thulesen Dahl og Løkke uenige om jura efter EU-afstemning Thulesen Dahl og Løkke uenige om jura efter EU-afstemning