EU-parlamentarikere vil have analyse af dansk smykkelov

EU: Den danske regering undgår endnu en indkaldelse til kammeratlig samtale i Europa-Parlamentet. Udvalg dropper at få danske asylstramninger debatteret i plenum, men beder Kommissionen, UNHCR og Europarådet om at analysere loven.

BRUXELLES: Integrationsminister Inger Støjberg (V) og udenrigsminister Kristian Jensen (V) slipper umiddelbart med en enkelt optræden foran EU's folkevalgte for at forsvare de danske asylstramninger, herunder muligheden for at fratage asylansøgere deres værdier.

Det er resultatet af et møde blandt koordinatorerne i Europa-Parlamentets Udvalg for Borgerrettigheder, der tirsdag morgen gjorde status over den høring, som de to ministre var igennem i sidste uge i Bruxelles.

De såkaldte koordinatorer besluttede ikke at bringe sagen videre til at blive debatteret blandt alle 751 EU-parlamentarikere.

Til gengæld vil udvalget bede både EU-Kommissionen, FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) og Europarådet om en analyse af de danske lovstramninger for at se, om de er inden for skiven set med det internationale samfunds øjne.

Grøn tilfredshed
Det er Parlamentets Grønne Gruppe, hvor SF's Margrete Auken sidder, der først rejste debatten i Parlamentet. Her er der stor tilfredshed med, at der nu skal en ekspertvurdering af de danske asylregler til.

”Det er en dødfornuftig måde at gøre det på. Man har tydeligvis vurderet, at man ikke har fået tilfredsstillende svar fra den danske regering. Derfor har man sagt, at det bliver vi nødt til at få kigget nøje på,” siger Margrete Auken.

Anders Vistisen fra DF gør sig til gengæld morsom på udvalgets bekostning, fordi høringen ikke leder til større løftede pegefingre over for Danmark.

”Ulven blev til et lam,” skriver han på Twitter.

Forrige artikel Bland dig! Bland dig! Næste artikel Rebellerne: Når et medlem stemmer imod sin egen gruppe Rebellerne: Når et medlem stemmer imod sin egen gruppe