Her er de europæiske resultater til europaparlamentsvalget 2019

På tværs af Den Europæiske Union har myndighederne søndag aften travlt med at optælle stemmer fra de mange millioner europæere, der har stemt ved dette valg til Europa-Parlamentet.

De første resultater tyder på en klart voksende interesse i en lang række medlemslande: Over 50 procent af de i alt godt 400 millioner stemmeberettigede EU-borgere ser ud til at have afgivet deres stemme, hvilket i givet fald er den højeste valgdeltagelse i over 20 år.

Aftenen igennem vil en blanding af prognoser, exitpolls og resultater løbende komme ind fra de 28 medlemslande. Du kan følge med, efterhånden som de bliver opdateret her.

Grafikken herunder viser en forudsigelse af det nye Europa-Parlaments sammensætning baseret på de tal, der eksisterer på det givne tidspunkt. Hvis du vil følge det danske resultat, så klik her.

De første officielle resultater ventes ikke før omkring klokken 23.00. Indtil da er der tale om prognoser, blandt andet baseret på exitpolls:

Forrige artikel 40 års forbandelse er brudt: EU-valgdeltagelsen stiger for første gang 40 års forbandelse er brudt: EU-valgdeltagelsen stiger for første gang Næste artikel Stemmerne er talt op: Sådan endte EP-valget 2019 Stemmerne er talt op: Sådan endte EP-valget 2019