Vestager skal op imod de andre, der vil være EU-formand: Følg aftenens debat på Altinget

Foto: Emmanuel Dunand/Ritzau Scanpix
Kristine Korsgaard

Klokken 21 i aften står den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R) side om side med fem andre europæiske politikere, der håber på at blive den næste formand for Europa-Kommissionen.

Hun deltager nemlig i aftenens store debat i Bruxelles mellem de såkaldte spitzenkandidater, som er spidskandidaterne til posten for de enkelte grupper i Europa-Parlamentet. Altinget streamer debatten, som du kan se live på vores facebookside og her på hjemmesiden.

I debatten skal Vestager og de andre komme med deres visioner for, hvordan det europæiske samarbejde skal udvikle sig i de kommende år, og hvilke opgaver der er vigtigst at tage fat på.

Her er deltagerne
Margrethe Vestager har ikke meldt helt klart ud, om hun er kandidat til formandsposten. Ikke desto mindre stiller den tidligere partiformand for Radikale i aften op i debatten som repræsentant for den liberale partigruppe, Alde.

De øvrige deltagere er:

  • Manfred Weber fra den konservative gruppe, EPP
  • Fransk Timmermans fra den socialdemokratiske gruppe, S&D
  • Ska Keller fra De Grønne
  • Jan Zahradil fra Alliancen af Konservative og Reformister i Europa, Acre
  • Nico Cué  fra Det Europæiske Venstrefløjsparti.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Margrethe Vestager

Ledende næstformand, EU-Kommissionen, kommissær for konkurrence, formand for Kommissærgruppen om et 'Europa Klar til den Digitale Tidsalder', fhv. minister, politisk leder & MF (R)
cand.polit. (Københavns Uni. 1993)

0:000:00