Karsten Hønge takker nej til plads i EU-Parlamentet

NEJ TAK: SF’s Karsten Hønge foretrækker Folketinget fremfor en tur til Bruxelles. Det giver plads til Kira Marie Peter-Hansen, der bliver yngste medlem af Europa-Parlamentet nogensinde.

SF’s politiske ordfører, Karsten Hønge, skal alligevel ikke til Europa-Parlamentet. Det fortæller han nu til DR Nyheder.

SF fik et overraskende godt EU-valg, der udløste to mandater og hele 19.687 personlige stemmer til den fynske politiker. Men i stedet bliver det den 21-årige SFU’er Kira Marie Peter-Hansen, der med 15,765 stemmer sætter sig på det andet mandat.

Hun bliver dermed det yngste medlem, der nogensinde har besat et af Parlamentets 751 pladser.

"Hjælperytter" for Auken
Der har i løbet af valgkampen været usikkerhed om, hvorvidt Karsten Hønge ville tage imod SF's andet mandat, hvis det kom så vidt. På valgnatten afviste han over for en lang række medier at svare på spørgsmålet.

Men da han i sin tid lod sig opstille, udtalte han selv, at det var som "hjælperytter" for partiets spidskandidat, Margrete Auken.

Karsten Hønge kom første gang i Folketinget i januar 2014 som stedfortræder for den sygemeldte Anne Baastrup, hvor han hurtigt gjorde sig bemærket med kritiske udtalelser om salget af Dong til Goldman Sachs.

Forrige artikel Selfies og håndbajere: Se valgaftenen i billeder Selfies og håndbajere: Se valgaftenen i billeder Næste artikel Godt nyt for Vestager: EU-chefer vil lade kvinderne komme til magten Godt nyt for Vestager: EU-chefer vil lade kvinderne komme til magten