Løkke meddeler midlertidig grænsekontrol

FLYGTNINGE: Statsministeren meddelte mandag, at regeringen har besluttet at indføre midlertidig grænsekontrol ved grænsen mod Tyskland. Det kommer i forlængelse af den svenske grænse- og id-kontrol, som trådte i kraft tidligere på dagen. 

Toke Gade Crone Kristiansen

"Det er et stort skridt, - og det er et skridt, der skal ses på baggrund af den migrant-og flygtningekrise, som Europa står midt i," indledte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Statsministeren understregede, at den danske regerings respons kommer som følge af både Norge, Finland og Sveriges tiltag. Sidstnævnte indførte mandag id-kontrol af passagerer på bus, tog og passagerskibe.

"Formålet med det svenske set-up, det er jo at afskære flygtninge uden pas og billede-ID fra at søge asyl i Sverige. Både Norge, Finland og Sverige ønsker færre asylansøgere" lød det fra statsministeren. 

Om grænsekontrollen sagde statsministeren: "Det vil betyde at politiet vil blive mere synligt, og det vil give mulighed for, at de flygtninge, som ikke ønsker at søge asyl, kan stoppes ved grænsen og nægtes indrejse i Danmark". 

Den midlertidige grænsekontrol trådte i kraft mandag kl 12.

Se hele pressemødet ovenfor.

 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00