Parlamentet#23: Løkkes Europa-tale, interrail til folket og nyt fra de røde EU-skeptikere

PODCAST: Hvad vil statsministeren holde tale om på Europadagen, hvorfor vil EU lave borgerdialoger og sende de unge ud at rejse – og hvorfor vil de danske venstrefløjsskeptikere i Enhedslisten pludselig i Europa-Parlamentet?

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Redaktionen

Klik her og abonner på Parlamentet i iTunes | Find os på Soundcloud her | Stitcher her

Næppe var Nikolaj Villumsen blevet valgt som Enhedslistens første spidskandidat til næste forårs EU-valg, før han i sidste uge tog forskud på valgkampen ved at troppe op i Europa-Parlamentet sammen med politikere fra fire andre partier på den yderste europæiske venstrefløj.

Sammen med spanske Podemos, La France Insoumise, portugisiske Bloco de Esquerda og det svenske Vänsterpartiet lancerede Villumsen en fælles kampagne mod skattely.

I den nye udgave af Altingets Europa-podcast kan du høre Nikolaj Villumsen fortælle om, hvad det samarbejde går ud på. Han forklarer også, hvorfor Enhedslisten nu pludselig selv vil stille kandidater til Europa-Parlamentet efter i mange år at have ført kampagne sammen med Folkebevægelsen mod EU.

Er Enhedslisten stadig EU-modstandere? Ja, siger Villumsen, men på en anden måde. 

Podcasten udkommer i dag på Europadagen 9. Maj, og det betyder blandt andet, at du kan høre både værten Thomas Lauritzen og den britiske komiker Rowan Atkinson forsøge på at synge Europa-hymnen, Ode til Glæden, fra Beethovens 9. Symfoni.

Det betyder også, at du kan høre EU-redaktør Rikke Albrechtsens bud på, hvad statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil tale om, når han onsdag holder en stor tale om Danmark og EU.

Vi fortæller også om EU’s kontroversielle planer om at forære interrail-billetter for 5 milliarder kroner til unge i Europa – og om Lars Løkkes europæiske rejseplaner for næste uge (dog ikke med interrail).

Undervejs vil det også blive opklaret, hvad statsministeren har til fælles med Arnold ‘Terminator’ Schwarzenegger…

Hasta la vista, baby! 

Klik her og abonner på Parlamentet i iTunes | Find os på Soundcloud her | Stitcher her

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nikolaj Villumsen

MEP (EL), næstformand, Venstrefløjsgruppen, Europa-Parlamentet
BA.mag. i historie (Københavns Uni. 2009)

0:000:00