Podcast#3: Catalanske oprørere, amerikansk dræbermink og Mays umulige regnestykke

PODCAST: Kan man overhovedet regne ud, hvad briterne skal betale ved EU’s udgang? Er minken farlig, mens ålen er mere truet end en panda? Og hvorfor gik 45.000 cataloniere på gaden i Bruxelles? Få svarene i det nye afsnit af Altingets Europa-podcast.

I denne uge sendte Cataloniens selvstændighedskamp omkring 45.000 vrede cataloniere til EU’s hovedstad, hvor de fyldte gaderne i Bruxelles og lammede EU-kvarteret i timevis.

I det tredje afsnit af ’Parlamentet’ – Altingets podcast om Europa – kan du høre den catalanske europaparlamentariker Josep-Maria Terricabras fortælle, hvorfor hans region med 7,5 millioner indbyggere vil rive sig løs fra Spanien.

Du kan også høre Thomas Lauritzen forklare, hvorfor det i virkeligheden ikke er så vigtigt, præcist hvor mange penge Storbritannien skal betale for at forlade EU. Og at det faktisk er så vanvittigt et regnestykke, at ingen kender facit.

På vej til næste uges vigtige EU-topmøde fortæller Altingets EU-redaktør, Rikke Albrechtsen, hvad der er gået galt med forhandlingerne om Nordirlands status efter Brexit.

Hun fortæller også om, hvorfor Danmark er særlig nervøs for, om unionens videnskabelige eksperter vil gribe ind over for opdræt af den aggressive amerikanske mink i Europa – og om at ålen efterhånden er så truet, at man måske snart ikke mere må fiske efter den i Østersøen.

Og så får du måske også at vide, hvad ”frosne vertikale kødspyd” betyder i EU-lingo. Hint: Du har garanteret spist det mange gange.

Lyt med, og få svaret. 

Klik her og abonner på Parlamentet i iTunes. Find os på Soundcloud her.

Forrige artikel Podcast#2: Oh Angela! Oh Martin! Tysk regeringskrise, vindmøller og Paradise Papers Podcast#2: Oh Angela! Oh Martin! Tysk regeringskrise, vindmøller og Paradise Papers Næste artikel Podcast#4: Sláinte! Fremtidsdebat, topledere og en Brexit-skål med irsk whisky Podcast#4: Sláinte! Fremtidsdebat, topledere og en Brexit-skål med irsk whisky