Ugens EU-podcast: Brexit er udskudt. Hvad betyder det for EP-valget?

PARLAMENTET: Sent natten til torsdag blev EU-lederne enige om, at briterne får en "fleksibel forlængelse" på et halvt år mere, før de skal være ude af EU. Få overblikket over den nye Brexit-virkelighed, og lyt til et interview med den konservative spitzenkandidat, Manfred Weber.

Klik her, og abonner på Parlamentet i iTunes | Find os på Soundcloud her | Stitcher her

Skal briterne nu til EU-valg? Får de indflydelse på valget af de næste kommissærer? Og hvordan kommer et EU-valg i Storbritannien overhovedet til at forløbe?

Det er nogle af spørgsmålene, som presser sig på, efter at EU-lederne og Storbritannien blev enige om at udskyde Brexit-skæringsdatoen til senest 31. oktober. Dermed er briterne fortsat medlemmer af Unionen efter europaparlamentsvalget i slutningen af maj. 

Altingets EU-redaktør, Rikke Albrechtsen, klæder dig på oven på nattens lange møde.

Oveni Brexit-overblikket kan du også lytte til et interview med den spitzenkandidat, der er størst favorit til at blive den næste EU-kommissionsformand.

EPP-gruppens konservative kandidat, Manfred Weber, var i sidste uge på besøg i Danmark, og da interviewede Altinget ham om blandt andet Viktor Orbán, om flere kvinder i den kommende kommission – og om hvorvidt Weber ser Margrethe Vestager som en konkurrent til posten.

Lyt til det i Altinget: parlamentet. Din vært er i denne omgang Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen.

Klik her, og abonner på Parlamentet i iTunes | Find os på Soundcloud her | Stitcher her

Forrige artikel Ugens EU-podcast: So long friends, see you later … eller bye-bye Britain? Ugens EU-podcast: So long friends, see you later … eller bye-bye Britain? Næste artikel Ugens EU-podcast: Farvel til det gamle Europa-Parlament og goddag til valgkampe i 28 lande på én gang Ugens EU-podcast: Farvel til det gamle Europa-Parlament og goddag til valgkampe i 28 lande på én gang