Valgpodcast: Det europæiske valgresultat åbner døren på klem for Vestager

AJOUR: Konservative og S&D har ikke længere flertal alene i Europa-Parlamentet, og det kan være Margrethe Vestagers mulighed for at blive kommissionsformand eller at få et andet af EU’s topjob.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

De højrenationale gik ikke helt så meget frem som forventet, mens De Grønne og de liberale medlemmer af Europa-Parlamentet står tilbage som de store vindere efter europaparlamentsvalget.

Hvilket resultat står man tilbage med, når man dykker ned i det tyske og franske valg – og hvorfor er resultatet en åbning for Margrethe Vestagers mulighed for at blive kvinden i spidsen for Europa-Kommissionen eller for at få et af de andre EU-topjob?

Det sætter vi fokus på i denne udsendelse, som fokuserer på det europæiske resultat af europaparlamentsvalget. Gæst er europapolitisk analytiker, Thomas Lauritzen.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Forrige artikel Ugens EU-podcast: Så er det nu! Europas borgere stemmer, men på hvem? Ugens EU-podcast: Så er det nu! Europas borgere stemmer, men på hvem? Næste artikel Valgpodcast: Hvad kan partierne bruge EU-resultatet til i kampen om Folketinget? Valgpodcast: Hvad kan partierne bruge EU-resultatet til i kampen om Folketinget?