Minister og spidskandidat erklærer sig færdig i dansk politik efter nederlag

Kultur- og kirkeminister Mette Bock (LA) tager konsekvensen af valgnederlaget til Europa-Parlamentet og siger farvel til dansk politik. 

Mette Bock
Mette Bock (63) Fhv. kultur- og kirkeminister & MF (LA)
Anders Samuelsen
Anders Samuelsen (53) Fhv. udenrigsminister (LA), fhv. politisk leder & MF (LA), fhv. MEP (R)

Liberal Alliance kunne samle 2,2 procent af stemmerne til det overståede valg til Europa-Parlamentet, og det rækker ikke til et mandat. Derfor trækker partiets spidskandidat Mette Bock, der også et kultur- og kirkeminister, sig nu ud af dansk politik. 

Det udtaler hun til DR Nyheder

"Jeg har et personligt ansvar for det her, for jeg har været spidskandidat og har fremført Liberal Alliances politik," siger hun.

Selvom det er et farvel til dansk politik, så vil hun stadig være med til at sprede Liberal Alliances budskaber frem mod folketingsvalget 5. juni. 

Liberal Alliance stillede også op med kandidater til Europa-Parlamentet i 2009 og 2014, men heller ikke her lykkedes det partiet at få valgt kandidater ind.

Mette Bock, der er søster til Liberal Alliances partiformand og udenrigsminister Anders Samuelsen, har siddet i Folketinget siden 2011. Hun har tidligere været opstillet for Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre, men i 2010 blev hun kandidat for Liberal Alliance.

Hun er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet og har tidligere arbejdet som blandt andet direktør for DR Programproduktion, prorektor på Aarhus Universitet og ansvarshavende chefredaktør på JydskeVestkysten. 

 

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal