Dan Jørgensen udskyder Ørsteds stop for kul

Ørsted får alligevel ikke lov til at slukke for kulfyringen til foråret, da regeringen frygter, at energikrisen også vil strække sig over vinteren 2023/24. Beslutningen er "rettidig omhu", siger ministeren, men risikerer at medføre betydelig CO2-udledning.

Ørsted har siden 2017 ønsket det kulfyrede Esbjergværket skulle tages ud af drift i foråret 2023. Det har energikrise og Ruslands invasion af Ukraine lavet om på. Nu kan der i stedet sigtes mod sommeren 2024. 
Ørsted har siden 2017 ønsket det kulfyrede Esbjergværket skulle tages ud af drift i foråret 2023. Det har energikrise og Ruslands invasion af Ukraine lavet om på. Nu kan der i stedet sigtes mod sommeren 2024. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

I 2017 annoncerede Ørsted, at selskabet fra 2023 vil stoppe med kul på sine kraftværker, men dén grønne målsætning forpurrer regeringen nu.

Lørdag meddelte regeringen, at Ørsted af hensyn til energiforsyningen de to kommende vintre skal holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 30. juni 2024.

Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at undgå at danskerne kommer til at mangle strøm i stikkontakten og for at gøre os uafhængige af Putins gas, og derfor vil vi udskyde lukningen af tre kraftværker.

Dan Jørgensen (S)
Klimaminister

"Som situationen er lige nu, risikerer vi at skulle lukke kontrolleret for strømmen i kortere perioder ad gangen, og derfor er det meningsfyldt at genbesøge sagerne om lukning af danske kraftværker, der producerer el," udtaler Martin Hansen, vicedirektør i Energistyrelsen.









0:000:00