DI: Nyt corona-lån til små virksomheder er falsk varebetegnelse

HJÆLP: Regeringen afsætter syv milliarder til at hjælpe små og mellemstore virksomheder gennem coronakrisen. Men ordningen er skruet sammen således, at kun en brøkdel af SMV'erne er små nok til at få gavn af den, mener DI. Ministeren afviser kritikken.

Med et bredt flertal i ryggen har skatteminister Morten Bødskov (S) landet en aftale, der sender syv milliarder ud til SMV'erne. Nu kritiserer DI ordningen for at være for mager.
Med et bredt flertal i ryggen har skatteminister Morten Bødskov (S) landet en aftale, der sender syv milliarder ud til SMV'erne. Nu kritiserer DI ordningen for at være for mager.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Jarl Viktor Schultz

Med en lønsumsgrænse på cirka tre millioner kroner årligt vil det kun være virksomheder med en håndfuld ansatte eller måske to, der er dækket. Det er jo helt skævt.

Jacob Bræstrup
Skattepolitisk chef, DI

Coronakrisen er dyr for dansk erhvervsliv. Derfor har regeringen afsat knap 7 milliarder kroner, der skal hjælpe små og mellemstore gennem en barsk start på året.

Problemet er bare, at det kun er de allermindste virksomheder – virksomheder med en håndfuld eller to ansatte – der kommer til at få gavn af ordningen.

Sådan lyder kritikken fra DI, der betegner det nye A-skattelån til SMV’erne som ”falsk varebetegnelse.”

Dokumentation

Hvor store er små virksomheder?

Danmarks Statistik definerer små og mellemstore virksomheder (SMV'er), som virksomheder med færre end 250 fuld­tidsansatte.

Fuldtidsansatte er defineret som antal ansatte lønmodtagere omregnet til årsværk.

Nærmere bestemt anvendes følgende betegnelser:

Mikrovirksomheder: 0-9 fuldtidsansatte.

Små virksomheder: 10-49 fuldtidsansatte.

Mellemstore virksomheder: 50-249 fuldtidsansatte.

Store virksomheder: Mindst 250 fuldtidsansatte.

Kilde: FSR - danske revisorer










0:000:00