Om  
Preben Damgaard

Dødsfald: It-iværksætter og erhvervsmand Preben Damgaard er død (59)

Med Preben Damgaards død, har "vi ikke alene mistet en højt respekteret, arbejdsom og dygtig iværksætter, men også en god og betænksom ven samt kær kollega," skriver Lars Romedahl, administrerende direktør i Damgaard Company. 

Preben Damgaard stiftede Damgaard Data, som i 2003 blev solgt til Microsoft til cirka 11 millarder kroner, hvilket var Microsoft største køb nogensinde på det tidspunkt. 
Preben Damgaard stiftede Damgaard Data, som i 2003 blev solgt til Microsoft til cirka 11 millarder kroner, hvilket var Microsoft største køb nogensinde på det tidspunkt.  Foto: Pressefoto/Damgaard Company
Carl Andersen

Preben Damgaard er død efter kort tids sygdom. Han er gået bort i en alder af 59 år. 

Det oplyser hans familiefirma i en nekrolog.

"Med hans død har vi ikke alene mistet en højt respekteret, arbejdsom og dygtig iværksætter, men også en god og betænksom ven samt kær kollega," skriver Lars Romedahl, administrerende direktør i Damgaard Company, i nekrologen. 

Preben Damgaard stiftede i 1983 med sin bror, Erik Damgaard, virksomheden Damgaard Data, som i 2000 fusionerede med Navision Software og blev til Navision A/S. Virksomheden blev i 2003 solgt til Microsoft til 1,6 millarder dollar, cirka 11 millarder kroner, hvilket var Microsofts største køb nogensinde på det tidspunkt. 

Siden har Preben Damgaard haft talrige bestyrelsesposter i erhvervslivet, ligesom han med salget af virksomheden etablerede sig som investor i den danske tech-scene igennem sit eget investeringsfirma, Damgaard Company. 

Om dødsfaldet skriver hans bror Erik Damgaard på LinkedIn: "Savnet over at have mistet Preben alt for tidligt er enormt, og mine tanker går til min svigerinde Charlotte samt hendes og Prebens børn, som har mistet den bedste ægtemand og far, som nogen familie kan ønske sig"

Preben Damgaard efterlader sig sin kone og fire børn.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Preben Damgaard

Fhv. CEO, Damsgaard Company
B.A. Merc (Copenhagen Business School. 1985), HD (Copenhagen Business School. 1987)