Finansministeriets køb af Evida trækker ud

GAS: Finansudvalgets opbakning til Finansministeriets køb af selskabet Evida, der driver det danske gasdistributionsnet, fra Energinet lader stadig vente på sig. For tredje uge i træk har udvalget udskudt godkendelsen. 

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Morten ØyenChristoffer Lund-Hansen

Vi har ikke en firkantet holdning imod købet, men vi vil simpelthen gerne forstå, hvad det handler om, og hvad formålet er.

Rune Lund (EL)
Finansordfører

Der er stadig ikke grønt lys fra Folketingets Finansudvalg til Finansministeriets køb af gasselskabet Evida.

Fakta
Evida

Evida ejer og vedligeholder det nationale gasnet. Selskabet transporterer gassen frem til slutbrugerne og tilslutter nye kunder, private og erhverv, til gasnettet.

Selskabet har 400.000 gaskunder, boliger, virksomheder, industri, kraftvarme og gastankstationer.

Evida indgår i Danmarks grønne omstilling ved at sikre tilslutning af biogasanlæg for at erstatte naturgas med biogas og fremtidens gasser.

Evida er en statsejet og offentligt reguleret virksomhed, der ejer og driver gasnettet som en del af Danmarks kritiske infrastruktur.

Evida har 430 ansatte med hovedsæde i Viborg og driftscentre i Stenlille og Middelfart (mens kontorer i Odense og Søborg er under afvikling) og har en årlig omsætning på 1,4 milliarder kroner.

Evida ejes i dag af Energinet, mens overtages nu af Finansministeriet. 

Kilde: Evida

Det står klart, efter Finansudvalget nu for tredje uge i træk udskyder udvalgets godkendelse af købet af selskabet, der i dag er et datterselskab under Energinet.

Ifølge Energinet var planen, at Finansministeriet kunne overtage Evida 1. december, men det er ikke længere realistisk.

0:000:00