Nystartede virksomheder får adgang til kompensationsordninger

KOMPENSATION: Torsdag indgik regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier en aftale, som giver nystartede virksomheder og freelancere adgang til de kompensationsordninger, der er oprettet i forbindelse med nedlukningen.

Fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen (S) har i dag landet en aftale, der giver nystartede virksomheder mulighed for at søge kompensation for tabt fortjeneste under nedlukningen
Fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen (S) har i dag landet en aftale, der giver nystartede virksomheder mulighed for at søge kompensation for tabt fortjeneste under nedlukningenFoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Jarl Viktor Schultz

Fremover får også nyetablerede virksomheder adgang til de kompensationsordninger, der er blevet indført i forbindelse med nedlukningen af Danmark.

Det står klart, efter regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier i dag blev enige om at ændre kompensationsordningerne.

Konkret sker det ved, at fristen i kompensationsordningerne for etablering i CVR flyttes fra 9. marts 2020 til 1. november 2020.

Dokumentation

Ny aftale

Med ændringen af vilkårene for den hidtidige kompensationsordning vil nyetablerede virksomheder, freelancere med mere, som er ramt af én eller flere af de kompensationsberettigende COVID-19-relaterede restriktioner, få adgang til de målrettede kompensationsordninger for faste omkostninger, faste omkostninger light og selvstændige med videre.

De konkrete kompensationsmuligheder vil afhænge af tidspunktet for virksomhedens registrering i CVR samt de restriktioner, virksomheden er ramt af.

Alle virksomheder og selvstændige vil derudover også kunne søge de generelle kompensationsordninger, der blev genåbnet den 9. december 2020.

Det vil stadig være et krav i kompensationsordningerne, at virksomheden eller den selvstændige kan dokumentere mindst én måneds omsætning forud for den periode, der søges kompensation for.

Kilde: Erhvervsministeriet


Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00