Podcast: Skal der en bund under EU’s selskabsskat, eller skal landene konkurrere om den?

AJOUR: Europas lande konkurrerer om virksomhederne på eksempelvis selskabskatten, men den danske regering vil have en fælles europæisk bund. Knap halvdelen af danskerne ønsker også en fælles EU-sats. Hvad er fordelene og ulemperne ved modellen?

Foto: European Union 2019 - Source : EP
Henrik Axel Lynge Buchter

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

45 procent af danskerne bakker op om en fælles EU-selskabsskat, viser en undersøgelse fra Epinion, der er lavet for Altinget.

Også landets regeringsparti, Socialdemokratiet, går ind for en fælles europæisk bund under selskabsskatten, så den ikke fortsætter med at blive sænket bredt set over EU.

Hos DI peger man også på, hvordan satsen lige nu også fungerer som et vigtigt konkurrenceelement, når landene skal tiltrække verdens store virksomheder. Arbejdet om at reformere reglerne på europæisk niveau er i gang, men det går langsomt med at finde en ny løsning. 

Hvad er fordelene og ulemperne ved den nuværende indretning af selskabskatten? Og hvordan påvirker debatten om skattely arbejdet?

I dagens udgave af Altinget Ajour ser Altingets redaktør på vores nye erhvervsmedie, Christoffer Lund-Hansen, nærmere på den sag.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Denne udsendelse er medfinansieret af EU igennem Europa Parlamentets støtteprogram for kommunikation. Europa Parlamentet har ingen indflydelse på udsendelsen og kan ikke stilles til ansvar for information eller meninger ytret i udsendelsen.

Foto:


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00