Venstre holder døren på klem for særskat på energiselskaber

Rusland har sat markedet ud af kraft, og derfor er Venstre ikke afvisende over for at støtte EU-Kommissionens omstridte forslag om at beskatte ”overnormal” profit på energiselskaber. Men man frygter det ender med ”ren rød politik”, siger ordfører.

Kim Valentin og Jakob Ellemann-Jensen under en spørgetime med statsministeren i Folketingssalen.
Kim Valentin og Jakob Ellemann-Jensen under en spørgetime med statsministeren i Folketingssalen.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Senest 1. december skal medlemsstaterne til at særbeskatte energivirksomheder, der på grund af krisen tjener ”overnormalt” mange penge på de tårnhøje energipriser.

Det foreslår EU-Kommissionen, og regeringen bakker op. For Rusland har sat markedet ud af kraft og forsøger at skabe splid i Europa. 

Det bliver hurtigt ren rød politik. Flere penge i kassen og bestemme mere, det vil mange regeringer gerne. Det skal vi være forsigtige med.

Kim Valentin (V)
EU-ordfører

Men hos det store liberale oppositionsparti, Venstre, er det en noget mere tøvende støtte, der lyder til forslaget om at sætte loft på prisen på strøm og beskatte energiselskaberne ekstra i den nuværende krise.

0:000:00