Rune Lund
 svarer 
Peter Hummelgaard

Rune Lund (EL) spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, hvorfor regeringen vil beskære bidraget til arbejdsmarkedets parters branchesikkerhedsråd med 0,6 mio. kr.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 239, Spørgsmål 245
Hvorfor vil regeringen beskære bidraget til arbejdsmarkedets parters branchesikkerheds­

råd med 0,6 mio. kr., jf. konto 17.21.22?

Svar fra fredag den 8. oktober 2021
Indsatsen i branchefællesskaberne for arbejdsmiljø er en del af arbejdsmarkedets parters arbejdsmiljøindsats. Indsatsen finansieres i henhold til arbejdsmiljølovens §

68 af et fast årligt beløb på 45 mio. kr., et variabelt årligt beløb, som svarer til 2 pct. af de godtgørelser for mén og erstatninger for erhvervsevnetab, som Arbejdsmarkedets Erhvervssikring har tilkendt i gennemsnit over en løbende tiårig periode, samt et bidrag fra staten.

De 45 mio. kr. og det variable beløb svarende til 2 pct. af godtgørelserne bidraget betales af de forsikringsselskaber, som tegner arbejdsskadeforsikringer samt kommuner, regioner og andre arbejdsgivere, som ikke tegner arbejdsskadeforsikringer.

Det lavere tilskud til branchefællesskaberne for arbejdsmiljø i 2022 skyldes et fald i tilkendte godtgørelser og erstatninger fra perioden 2010-2019 til perioden 20112020.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00