Rune Lund
 svarer 
Flemming Møller Mortensen

Rune Lund (EL) spørger ministeren for udviklingssamarbejde, Flemming Møller Mortensen, om årsagen til, at regeringen vil beskære UN Women med 3 mio. kr. i 2022

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 239, Spørgsmål 246
Hvad er årsagen til, at regeringen vil beskære UN Women med 3 mio. kr. i 2022, jf. konto 06.36.03.13?

Svar fra tirsdag den 12. oktober 2021
Regeringen er en stærk støtte til UN Women’s indsatser for fremme af ligestilling på globalt plan.

Danmark fastholder også i 2022 sin position som en af UN Women’s største donorer. Den foreslåede reduktion på 3 mio. kr. vedrører ikke Danmarks fleksible kernebidrag, der senest blev forøget med 25 pct. i 2020 til 75 mio. kr.

Reduktionen på 3 mio. kr. omhandler alene en årlig bevilling til UN Women’s innovationsfond, som Danmark har støttet siden 2014.

Beslutningen om udfasning af bidraget til innovationsfonden er truffet på baggrund af en nylig evaluering af den danske støtte til innovationsfonden, der bl.a. identificerede et væsentligt underforbrug de senere år.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00