Analyse af 
Paula Larrain

Overgrebssagen fra Vor Frue Kirke lægger pres på hele folkekirkens ledelsessystem

Folkekirken har to ledelsessøjler, og derfor er det ikke ligetil at placere et ansvar for manglende handling i sagen om beskrevne krænkelser i og omkring Vor Frue Kirke. Kirkeministeriets undersøgelse skal afdække, om der er flere krænkelser at komme efter, for i sidste ende er sagen politisk og kan munde ud i krav om bedre muligheder for tilsyn.

Indgangspartiet i Vor Frue Kirke i København. Sagen om overgreb og krænkelser, angiveligt begået af en ansat i domkirken, lægger pres på hele folkekirkens ledelsessystem.
Indgangspartiet i Vor Frue Kirke i København. Sagen om overgreb og krænkelser, angiveligt begået af en ansat i domkirken, lægger pres på hele folkekirkens ledelsessystem.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Paula Larrain

Den øverste ledelse i folkekirken i København har i flere år været advaret om, at en centralt placeret medarbejder i Københavns Domkirke for år tilbage angiveligt krænkede et barn seksuelt.

Det kunne man læse i Berlingske 21. maj. Her afslørede avisen også, at både biskop, domprovst og menighedsråd havde kendt til sagen i årevis, uden at den fik konsekvenser for den ansatte.

Sagen har fået selveste kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) op af stolen, og eksperter i ledelse, retsteologi og ansættelsesret har kritiseret især biskop Peter Skov Jakobsen for ikke at have reageret i tilstrækkelig grad.

Altinget logoEtik og Tro
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget etik og tro kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00