Karina Lorentzen Dehnhardt
 svarer 
Mattias Tesfaye

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) spørger justitsministeren, Mattias Tesfaye, om hvorledes Danmark udøver jurisdiktion i relation til fængslet i Kosovo, herunder når indsatte er under transport til og fra fængslet og i forbindelse med lokal sundhedsbehandling på et Kosovarisk hospital

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 180, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre for, hvorledes Danmark udøver jurisdiktion i relation til fængslet i Kosovo, herunder når indsatte er under transport til og fra fængslet og i forbindelse med lokal sundhedsbehandling på et Kosovarisk hospital?

Svar fra mandag den 16. maj 2022
Som det fremgår af pkt. 2.2 i den kommenterede høringsoversigt til lovforslaget (Retsudvalget 2021-22, L 180, Bilag 1), er Justitsministeriet i løbende dialog med Direktoratet for Kriminalforsorgen om håndtering af bl.a. de forhold, som kriminalforsorgen har adressereret i deres høringssvar til lovforslaget.

Særligt for så vidt angår opgavefordelingen i forbindelse med transportopgaven er denne fastlagt i traktatens artikel 18, stk. 3, hvor det bl.a. fremgår, at transportopgaven på kosovarisk territorium udføres – på baggrund af institutionslederens beslutning – af kosovariske betjente på baggrund af kosovarisk lovgivning. Det er i traktatens artikel 18, stk. 5, fastsat, at institutionslederen eller personer, som er udpeget af denne, må deltage som observatører og i den forbindelse løbende vil kunne påse, at Danmarks internationale forpligtelser overholdes. Der forudsættes i den forbindelse navnlig hyppig deltagelse af observatører i forbindelse med udsendelser.

Som det fremgår af pkt. 2.1.1.4 i lovforslaget, jf. Folketingstidende 202122, tillæg A, L 180 som fremsat side 37 f., vil der blive arbejdet videre med den praktiske implementering af ordningen om leje af fængselspladser i Kosovo. Der forudsættes i den forbindelse et fortsat arbejde med implementering af juridiske og praktiske spørgsmål, som vil pågå frem mod ibrugtagelsen af fængselspladserne i Kosovo.

Side
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00