svarer 
Magnus Heunicke

Sundheds- og Ældreudvalget spørger sundhedsministeren, Magnus Heunicke, om kommentar til materiale fra Mads Sebbelov

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 197, Spørgsmål 1
Vil ministeren kommentere henvendelse af 8/4-22 fra Mads Sebbelov, jf. B 197 – bilag 1, og talepapir fra samme fra foretræde for udvalget 19/5-22, jf. B 197 – bilag 2?

Svar fra mandag den 13. juni 2022
Der er ingen tvivl om, at historien om Mads Sebbelovs datter Josephine berører mig dybt. Derfor anerkender jeg fuldt ud intentionen bag budskaberne i materialet fra hans foretræde, og det store arbejde Mads Sebbelov gør for at sætte fokus på organdonation. Jeg har også selv mødtes med ham, og mødet gjorde et stort indtryk på mig.

Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for, at der ikke er borgere i Danmark, der dør, mens de venter på livsvigtige organer.

Derfor har jeg efter ønske fra et bredt flertal i Folketinget igangsat politiske forhandlinger om obligatorisk stillingstagen til, om man vil være organdoner. Der vil også indgå perspektiver om aktivt fravalg i disse drøftelser. Vi havde første drøftelse med de politiske partier tirsdag d. 7. juni, hvor vi havde en række eksperter inde.

Jeg ser meget frem til fortsatte politiske drøftelser, vi skal have.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00