Morten Løkkegaard stiller op til kommunalvalget

KANDIDAT: Venstres mangeårige medlem af Europa-Parlamentet vil nu prøve kræfter med kommunalpolitik.

Foto: Simon Læssøe/Scanpix.dk
Amalie Bjerre Christensen

Venstre skal fylde mere i lokalpolitik.

Derfor stiller partiets nuværende medlem af Europa-Parlamentet, Morten Løkkegaard, op for Venstre i Gentofte, når der er kommunalvalg i efteråret.

”Nu har jeg boet i Gentofte Kommune i snart tyve år, og jeg har alle årene ærgret mig over, at Venstre ikke fylder noget mere i lokalpolitikken derude. Det kunne trænge til et pift, hvor Venstre fik en naturlig størrelse i forhold til, hvor store vi er på landsplan og i andre kommuner,” siger Morten Løkkegaard til Altinget.

EU skal integreres i Danmark
Udover at styrke Venstres lokale profil vil Morten Løkkegaard også arbejde på at gøre det europæiske arbejde mere synligt i Danmark.

”Vi har brugt de første fyrre år på at integrere Danmark i det europæiske samarbejde. Nu kan man passende bruge noget tid på at integrere det europæiske samarbejde i Danmark. Det synes jeg, at jeg har nogle gode forudsætninger for at kunne gøre helt nede på det lokale plan med det arbejde, jeg laver hernede,” siger Morten Løkkegaard med henvisning til sit medlemskab af Europa-Parlamentet.

Såfremt Morten Løkkegaard bliver valgt ind i Gentofte byråd, vil han fortsat beholde sit job som parlamentsmedlem. Han mener, der er god plads i kalenderen til begge dele.

”Jeg er i Danmark to dage om ugen, hvor jeg arbejder med EU i Danmark på Christiansborg. Der er ikke noget nyt i det. Nu skal jeg bare indimellem også tage et møde i byrådet og arbejde på det lokale niveau,” tilføjer Morten Løkkegaard.

Hos Venstre i Gentofte glæder man sig over, at Morten Løkkegaard er kommet på kandidatlisten.

"Jeg er rigtig glad for, at vi har fået opstillet et stærkt hold, der er bredt sammensat med skarpe profiler. Jeg er særligt glad for, at Morten Løkkegaard har sagt ja tak til at blive opstillet. Med Mortens erfaring fra både Folketinget og Europa-Parlamentet kan han tilføre værdi både til vores hold og vores kampagne," siger Louise Feilberg, spidskandidat for Venstre i Gentofte, i en pressemeddelelse.

Kommunalvalget finder sted 21. november 2017.

Dokumentation

Blå Bog: Morten Løkkegaard
Født 20. december 1964 i Helsingør

Medlem af Europa-Parlamentet
Medlem af Folketinget fra juni 2015 til februar 2016. Valgt i Københavns Omegns Storkreds.
Medlem af Europa-Parlamentet 2009-2014.  

Uddannelse og erhverv:
German Marshall Fellow, politiske studier, USA, 1995.
Journalist, Danmarks Journalisthøjskole, 1988.
Kommunikationsrådgiver og foredragsholder, Løkkegaard Kommunikation, fra 2005.
Journalist og tv-vært, TV Avisen, Danmarks Radio, fra 1990 til 2005.
Journalist, Jyllands-Posten, fra 1988 til 1990.

- Fakta fra Folketinget


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Løkkegaard

Spidskandidat til Europa-Parlamentet (V), MEP (V), Næstformand, Renew Europe, kommunalbestyrelsesmedlem, Gentofte Kommune, fhv. MF (V)
journalist (DJH 1988)

0:000:00