Parlamentet #6: Østrigsk børnecheck, Brexit-sortsyn og slaget om EU’s pengekasse

PODCAST: Netop som det fattigste EU-medlemsland, Bulgarien, skal lede Unionen for første gang, lyder startskuddet til hårde forhandlinger om EU’s fremtidsbudget efter 2020. Hør om det og meget mere i årets første udgave af Altingets Europa-podcast.

Sebastian Kurz, Østrigs nyvalgte forbundskansler, indleder et opgør med EU på børnecheck-området. Et opgør, der tiltrækker Danmarks interesse.
Sebastian Kurz, Østrigs nyvalgte forbundskansler, indleder et opgør med EU på børnecheck-området. Et opgør, der tiltrækker Danmarks interesse.Foto: /ritzau/reuters/DOMINIC EBENBICHLER
Redaktionen

Brexit-kulmination, ØMU-reformer, flygtningepolitik og begyndelsen på et nyt slagsmål om EU’s langsigtede budget: Det er bare nogle af de mange dagsordner, som Europas ledere skal håndtere i 2018.

Europa-analytiker Thomas Lauritzen giver sit bud på årets største udfordringer i den nye udgave af Altingets europæiske podcast, ’Parlamentet’.

EU-parlamentarikerne Anders Vistisen (DF) og Jens Rohde (R) har været i studiet for at diskutere Dansk Folkepartis anklager om, at de danske medier ser alt for sortsynet på Brexit.

Altingets EU-redaktør, Rikke Albrechtsen, fortæller om Kommissionens første bud på Unionens næste langtidsbudget efter 2020. Kommissærerne mener, at de resterende 27 medlemslande bliver nødt til at betale mere til den fælles pengekasse, når Storbritannien er ude.

Hun forklarer også, hvorfor Østrigs regering nu trodser europæiske regler og begynder at indeksere børnecheck til udenlandske unionsborgere, sådan som også Danmark gerne ville.

Og så er det ugen, hvor det fattige og korruptions-anklagede Bulgarien for første gang overtager EU’s roterende formandskab – under ledelse af den bulgarske regeringschef, Bojko Borisov, som er tidligere bodyguard og landstræner i karate.

Klik her og abonner på Parlamentet i iTunes. Find os på Soundcloud her. Find os på Stichter her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Vistisen

Medlem af Europa-Parlamnetet (DF)
cand.jur. (Aarhus Uni. 2013)

Jens Rohde

Fhv. MF
student (Viborg Katedralskole 1989)

0:000:00