Britta Thomsen får Europas Kvinders Pris

HÆDER: Prisen, der hvert år gives til en kvinde, der har bidraget væsentligt til at udvikle det europæiske fællesskab, går i år til MEP Britta Thomsen (S).
Ingen har som Britta arbejdet for at sætte fokus på denne meget alvorlige problemstilling, sagde formanden for Europas Kvinders Pris i Danmark, Inge Dahlgaard, i forbindelse med hædringen af Britta Thomsen for kampen mod menneskehandel.
Ingen har som Britta arbejdet for at sætte fokus på denne meget alvorlige problemstilling, sagde formanden for Europas Kvinders Pris i Danmark, Inge Dahlgaard, i forbindelse med hædringen af Britta Thomsen for kampen mod menneskehandel.Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Fakta
Blandt tidligere prismodtagere kan nævnes Inge Genefke, Helle Degn, Lykke Friis og Marlene Wind. Sidstnævnte, der modtog prisen i 2009, overrakte 2010-prisen til Britta Thomsen, der var indstillet til prisen af 3F.

Medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokraterne, Britta Thomsen, er blevet tildelt Europas Kvinders Pris 2010 for sit utrættelige engagement i kampen mod menneskehandel.

Prisoverrækkelsen fandt sted på en konference om menneskehandel på Københavns Rådhus torsdag kl. 14-17.

Over 100 deltog i arrangementet, hvor der blev lagt vægt på nødvendigheden af internationalt samarbejde til at løse grænseoverskridende problemer.

"Regeringen har bekæmpelsen af menneskehandel højt på dagsordenen, og vi har skabt positive resultater på nationalt plan. Effektive løsninger indebærer også internationalt samarbejde. Derfor er det også vigtigt, at retsforbeholdet bliver ophævet, så vi i endnu højere grad kan påvirke den internationale udvikling," siger justitsminister Lars Barfoed (K), der holdt konferencens åbningstale.

Britta Thomsen erklærer sig enig:

"Jeg er meget stolt og glad for at modtage denne vigtige pris. Menneskehandel kræver fælles løsninger på tværs af landegrænser. Især skal der slås hårdere ned på bagmændene, og vi skal sikre, at ofrene får en bedre hjælp."

Formand for Europas Kvinders Pris i Danmark, Inge Dahlgaard, ønskede prismodtageren tillykke med ordene:

"Hvert år sælges mere end 600.000 mennesker i Europa og over 80 pct. af dem er piger og kvinder, der primært handles med henblik på prostitution. Ingen har som Britta arbejdet for at sætte fokus på denne meget alvorlige problemstilling."

Arrangementet var organiseret af Europas Kvinders Pris i samarbejde med Europa-Kommissionens repræsentation i København, Europabevægelsen og Europa-Nævnet.

0:000:00