Concito: Intet nyt under solen fra EU

EU-TOPMØDE: Sidste uges EU-topmøde gav ingen gevinster for klimaet, mener Concitos formand og kalder topmødet skuffende.
Hjalte T. H. Kragesteen

Der er desværre ingen fremskridt for klimaet i de konklusioner, som kom i fredags. Det positive må være, at der ikke er truffet nogen beslutninger, som forværrer situationen.

Martin Lidegaard
Formand, Concito

Der er alt for mange konklusioner i kategorien "bør" og alt for få krav fra EU's side, mener Martin Lidegaard, der er formand for tænketanken Concito. Han påpeger, at selvom EU-topmødet for første gang havde særligt fokus på energipolitik, så førte det ikke til vigtige beslutninger til gavn for klimaet. Der var ellers store forhåbninger til, at de nationale regeringschefer ville følge de udmeldinger, som EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, lagde op til i sidste uge.

"Det er især skuffende, eftersom Barroso sagde, at der ikke er noget alternativ til at sænke vores ressourceforbrug nu. Og så her en uge efter, så kommer man alligevel ikke med noget," siger Martin Lidegaard, der mener, at regeringscheferne må til at trække i arbejdstøjet, da omkostningerne ved grøn energi bliver dyrere, jo længere man venter.

Ingen fremskridt
På Altinget | Energi & Klima satte Martin Lidegaard i sidste uge tre områder op, hvor han mener, at  EU kan kræve mere af medlemmerne: Mere klimavenligt landbrug, bindene aftaler om energieffektivitet, samt øget krav om CO2-reduktion.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00