40 spørgsmål om dagen: Spørgelystne parlamentarikere i clinch med EU-Kommissionen

SVAR: EU-kommissær stod skoleret i Europa-Parlamentet for at svare på spørgsmål om, hvorfor EU-Kommissionen ikke vil svare på parlamentarikernes spørgsmål.

EU-kommissær Tibor Navracsics vil have parlamentarikerne til at stille færre spørgsmål.
EU-kommissær Tibor Navracsics vil have parlamentarikerne til at stille færre spørgsmål.Foto: Europa-Parlamentet
Rikke Albrechtsen

Hele det politiske redskab med at stille spørgsmål til Kommissionen fungerer ikke. Det tager en krig før vi overhovedet får et svar. Og det er en stående joke her i Parlamentet, at vi alligevel ikke kan bruge svarene til noget når de endelig kommer.

Christel Schaldemose
EU-parlamentariker (S)

BRUXELLES: EU’s folkevalgte trak i denne uge EU-Kommissionen i forhør over det de beskriver som ”uinformative svar” på de skriftlige spørgsmål EU-parlamentarikerne stiller til EU-Kommissionen.

De skriftlige spørgsmål til EU-embedsværket er, ifølge de 246 ud af 751 parlamentarikere der har sat Kommissionen stævne, et "vigtigt værktøj" i deres arbejde. Derfor beklager de, at Kommissionens svar ”ofte mangler reelt indhold”. De er også utilfredse med at Kommissionen har sat et loft på svarenes længde.

Den ungarske uddannelses- og kulturkommissær, Tibor Navracsics, der blev sendt i brechen for at forsvare Kommissionen, understregede at ”ingen stiller spørgsmålstegn ved Parlamentets grundlæggende ret til at stille spørgsmål til Kommissionen”.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00