Advarsler fra industrien om nyt handels- og tech-samarbejde med USA: Det må ikke blive en snakkeklub

Lovning på nyt liv i handels- og techsamarbejde over Atlanten er sød musik i ørerne på både den digitale industri og erhvervslivet, men de forlanger hurtige resultater.

Det første møde i det nye Handels- og teknologiråd var symbolsk lagt på et omdannet stålvalseværk i den gamle industriby Pittsburgh i Pennsylvania.
Det første møde i det nye Handels- og teknologiråd var symbolsk lagt på et omdannet stålvalseværk i den gamle industriby Pittsburgh i Pennsylvania.Foto: Nicholas Kamm/AFP/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Der var smil over hele linjen, da amerikanske og europæiske politikere onsdag på et gammelt stålvalseværk i Pittsburgh omdannet til center for robotteknologi og kunstig intelligens holdt det første politiske møde i et nyt transatlantisk handels- og teknologiråd.

Ledende næstformand i EU-Kommissionen Valdis Dombrovskis kaldte det ”et nyt kapitel i forholdet mellem EU og USA”, efter de to siders politikere bekræftede, at de vil arbejde på at finde fælles fodslag om regulering af store techvirksomheder, styrke produktion af microchips, finde spilleregler for kunstig intelligens og bekæmpe unfair handelspraksisser fra tredjelande – underforstået fra Kina.

It was great discussing with you all! The #TTC really holds the potential for strong deliveries. So encouraged by our meeting. https://t.co/n4xzAjyX4l

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00