Antikorruptions-vagthund: Ukraine kan være klar til at forhandle med EU til jul

Der skal ryddes op i den ukrainske forfatningsdomstol, andre steder i retssystemet og i myndighederne for bekæmpelse af korruption. Men Ukraine er kommet så langt, at det ikke er urealistisk at åbne optagelsesforhandlinger inden årets udgang, siger direktøren for Transparency International i Kyiv.

Kunstneren Dariya Marchenko arbejder på et portræt af Ukraines tidligere præsident, Petro Porosjenko, som hun har navngivet "Korruptionens Ansigt". Billedet er lavet af tomme patronhylstre og slikpapir fra oligarken Porosjenkos chokolade-koncern Roshen.<br>
Kunstneren Dariya Marchenko arbejder på et portræt af Ukraines tidligere præsident, Petro Porosjenko, som hun har navngivet "Korruptionens Ansigt". Billedet er lavet af tomme patronhylstre og slikpapir fra oligarken Porosjenkos chokolade-koncern Roshen.
Foto: Valentyn Ogirenko/Reuters/Ritzau Scanpix
Thomas Lauritzen

BRUXELLES: Da Vladimir Putin kort før februar måneds invasion kritiserede eksempler på ”skadelig vestlig indflydelse” i Ukraine, så pegede den russiske præsident blandt andet på de reformer af landets juridiske system og myndighederne for korruptionsbekæmpelse, der var gået i gang.

Det siger chefen for den ukrainske afdeling af en af verdens mest anerkendte, uafhængige ngo’er for overvågning og bekæmpelse af korruption, Transparency International. Og han ser det som et godt tegn.